Стихията се оттегли. Морето изхвърли труп!

17256
Стихията се оттегли. Морето изхвърли труп!
Една жертва и един изчезнал, липсва повече от 1/3 от пясъка на плажа

Морската стихия се оттегли, но остави след себе си черна картина.

Жертвите:

Морето утихва

Обстановката в област Бургас се нормализира и успокоява. Това съобщи за Радио „Фокус”-Бургас управителят на Бургаска област...

След като вчера в Бургас изчезна мъж, за който се смята, че е погълнат от огромните вълни, днес труп на мъж бе открит във Варна.

В 10.26 часа е получен сигнал за намерен труп на мъж, изплувал в района на Рибарския плаж на крайбрежната алея във Варна. Незабавно на място е изпратен екип, който е установил, че във водата има човешко тяло на мъж, което е с дрехи. Трупът е изваден. Извършва се оглед на местопроизшествието в присъствие на съдебен лекар, разследващ полицай и служители от група "Издирване" в ОД МВР - Варна.

На този етап не е установена самоличността на лицето. Предприети са действия в тази насока. Назначената аутопсия на тялото по категоричен начин ще докаже причината за смъртта.

В същото време в Бургас вече не се провежда издирване на изчезналото от мостика момче в Бургас. Веднага след инцидента вчера „Гранична полиция” и „Жандармерия” започна издирване. За съжаление не бе открито нищо. След час и половина търсене бе прекратено издирването.

"Не е възможно човек да остане жив повече от няколко минути буквално след събитието. Нищо не може да направим, защото всичко ще е безсмислено при тази вълна, която беше вчера”, каза директорът на областната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” Васил Василев. Издирвателните действия няма да бъдат подновявани.

Обстановката в страната остава тежка

Остава обявеното бедствено положение в областите: Хасково, Кърджали, Шумен, община Костинброд и община Антон, Софийска област, гр. Помо...

Разрушенията:

Подкопани плажни заведения, огромни камъни, мъртви птици, и заличена плажна ивица след огромните вълни, ударили Варна и цялото крайбрежие.

Почти една трета от пясъка е в морето, след като шестметрови вълни връхлитаха вчера Черноморието. Днес морето утихна и тепърва специалисти ще уточняват нанесените щети.

Гигантските вълни, които бушуваха вчера, прескочиха и стената на вълнолома във Варна, като наводниха пътя към Морската гара. Проверката по сигнал за разрушаването на част от Морските бани, които са паметник на културата, е констатирала, че водата е подкопала околния терен.

Сутринта в четвъртък падна забраната за движение на натоварени кораби в Пристанище Варна, съобщиха от ръководството на корабния трафик. Засега се ограничава само манeврирането на кораби под баласт. В района на Варненския залив вятърът достига на пориви до 12 м/сек., а температурата е минус 10 градуса.

Продължава отводняването на Поморие и Царево

Операциите по отводняване на залетите площи на територията на общини Поморие и Царево ще продължат. Това съобщиха от пресцентъра на МВР...

Лодки все още са под вода след вчерашната буря в Созопол.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com