Утре облачността се разкъсва

10152
Утре облачността се разкъсва
Снимка: БГНЕС

През нощта все още на места ще превалява слаб дъжд. В низините ще има и мъгли. Утре ще е почти без валежи. Облачността ще се разкъса и в много райони ще намалее до предимно слънчево време. Видимостта в местата с мъгла около обяд ще се подобри. Минималните температури ще са между 1° и 6°, а максималните между 11° и 16°. Привечер от юг облачността ще се увеличи и през нощта срещу петък в южните райони ще завали дъжд. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи дежурният синоптик Анна Дякова, предаде Фокус.

Над Черноморието облачността ще е разкъсана. Ще духа слаб до умерен вятър от юг, югоизток. Максималните температури ще са между 12-15°. Температурата на морската вода е 5°. Вълнение на морето около 2 бала. Над планините облачността ще е променлива, по-значителна в следобедните часове. Почти без валежи. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра – около 4°, на 2000 метра – около минус 2°.

Облачно, на места със слаби превалявания

През следващото денонощие ще преобладава облачно време. Слаби превалявания от дъжд ще има главно в южните и източни райони, съобщиха ...

В петък и събота ще преобладава облачно, в равнините и мъгливо време. На места ще превалява слаб дъжд, в планините над 1600 метра - слаб сняг. Повече ще са валежите в Южна България. Минималните температури ще бъдат между 1° и 6°, а максималните – между 9° и 14°. В неделя ще духа до умерен североизточен вятър и с него ще проникне по-студен въздух, температурите слабо ще се понижат. Ще остане предимно облачно, на отделни места слабо ще превали.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com