От днес: Без масови мероприятия и ротация за учениците в София-област

5124
От днес: Без масови мероприятия и ротация за учениците в София-област
Снимка: БГНЕС

Мерките срещу ковид в област София се затягат, съобщиха от пресцентъра на областния управител. Преустановяват се провежданията на всички масови мероприятия, като музикални и други фестивали, събори, фолклорни инициативи и други с такъв характер.

Преустановяват се провежданията на масови спортни събития на закрито, а на открито същите се провеждат без публика с изключение на включените в годишния държавен спортен календар. Посещенията на кина, театри и други сценични прояви на закрито се допуска при използване на не повече от 30 % от капацитета на помещенията, заемане само на седящи места през едно, спазване на физическа дистанция от най- малко 1 ,5 м. между посетителите и носене на защитни маски за лице.

Преустановяват се организирани групови посещения на музеи и галерии. Всички физически и юридически лица, които са собственици или управляват търговски и административни обекти, които предоставят услуги на гражданите, създават организация за контрол на броя на клиентите в съответния обект, като не допускат повече от 1 човек на 8 кв. м.

Заместник-директор на училище: Трябва да се мисли за по-радикални мерки

Когато говорим за класовете от 5. до 12. клас, учителите, които преподават в тези класове, преподават и на всички останали. Вероятностт...

На всички пазари, тържища, базари и изложения се създава организация за еднопосочно движение, осигуряване на контрол на влизащите лица и допускане на не повече от 1 човек на 8 кв. м. и осигуряване на дистанция от най-малко 1,5 м. между посетителите. Работещите и посетителите са длъжни да носят защитна маска за лице.

Преустановява се провеждането на присъствени групови занятия в езикови центрове, образователни центрове и други обучителни центрове, танцови, музикални и други школи. Събирания от частен характер (сватби, кръщенета, погребения и други) се провеждат в присъствие на максимум 15 човека.

За учениците от Софийска област се въвежда ротационен принцип на обучение както следва:

За периода от 12.10.2021 г. до 17.10.2021 г., класовете 1, 2, 3, 4, 7, 8 и 12 клас се обучават присъствено, а класовете 5, 6, 9, 10 и 11 клас преминават в Обучение от разстояние в електронна среда;

За периода от 18.10.2021 г. до 24.10.2021 г., класовете 1, 2, 3, 4, 5, 7 и 10 клас се обучават присъствено, а класовете 6, 8, 9, 11 и 12 клас преминават в Обучение от разстояние в електронна среда.

Коронавирусът в България: Близо 3500 заразени и 157 починали за денонощие

Броят на новите случаи на коронавирус се увеличи сериозно и като абсолютно число, и като процент. 3471 са новооткритите случ...

Детските градини и ясли са отворени, като работят при строго спазване на противоепидемични мерки.

Площадки за игра и паркове са отворени при специален режим на посещение – спазване на дистанция и избягване на струпване на хора.

Преустановява се провеждането на групови туристически пътувания с организиран транспорт от Софийска област. Преустановяват се посещенията/свижданията в лечебните заведения и в специализираните институции за предоставяне на социални услуги. Допускат се само изключения в някои ситуации - терминално болни, по преценка на директора на лечебното заведение и въведени конкретни мерки, и др.

София-град

Засега детските градини и училищата в София няма да бъдат затваряни. Това е предложението на софийския оперативен щаб, което ще бъде изпратено до министъра на здравеопазването и областния щаб, които имат правомощия да въвеждат мерки на територията на общината, съобщи в пост столичният кмет Йорданка Фандъкова. По нейни данни 232 са карантинираните паралелки в училищата, което е под 4% от всички, а в детските градини процентът е малко над 1% с 23 групи под карантина. "Данните позволяват да продължи досегашната организация на работа – с карантиниране при положителни случаи или въвеждане на ротационен режим на работа на отделни училища, при достигане на определените условия", смята тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Бившият столичен зам.-кмет Евгени Крусев осъди прокуратурата за ремонта на "Граф Игнатиев"

ГЕРБ-СДС иска оставки в Столична община заради договори тип "семеен бизнес" (ВИДЕО)

След като избяга от катастрофа: Ето как наказаха общинския съветник Благовест Георгиев

Скандали в БСП-София: Кой ще е председател на групата в СОС?

Въпроси за двойни стандарти заради секретаря на Столична община

Празничен Великденски концерт ще се проведе пред новостроящия се храм „Св. Патриарх Евтимий“ в София

Важна крачка: Увеличават с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване

Зам.-кметът на Самоков Люба Кленова: Важно е да помним постиженията на нашите сънародници и да мечтаем за повече

В община Елин Пелин ще се проведе концерт-спектакъл "Остави следа"

Няма как, май ще е по-скъпо: Княжеският дворец в София се нуждае от спешен авариен ремонт (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София