Учителката, лепила устите на децата, е наказана

3127
Учителката, лепила устите на децата, е наказана
Снимка: Thinkstock/Guliver

Наказаха учителката, слагала лепенки на устата на деца в софийска детска градина, съобщава bTV. Методите й били недопустими. Наказанието е "последно предупреждение" за уволнение.

Преди повече от седмица ви разказахме за г-жа Димитрова от софийското 80-то ОДЗ, чиито педагогически методи предизвикаха скандал и разделиха родителите. В рамките на игра учителката лепила с етикет устата на дете, за да покаже, че то трябва по друг начин, а не с думи, да опише дадено животно.

Възпитателка в столична детска градина залепяла устите на деца с тиксо

Шокиращи методи на възпитание прилагат в столична държавна детска градина. Това разказа майката на едно от децата - Веселина Йорданова,...

Директорката на детската градина тогава обясни, че учителката е избрала подхода в рамките на игра, а не като начин да накара детето да мълчи.

Сега директорката отказа коментар, но определи метода на г-жа Димитрова като недопустим, това е и причината учителката да бъде наказана. Потърсихме коментар от детски психолог.

Елена Гергелчева каза, че не е чувала за такъв педагогически метод – залепване на уста. На въпроса може ли децата да си измислят дадена история, тя каза:

„В моята практика се е случвало често, търсейки внимание децата са склонни да преекспонират дадена ситуация и да разкажат дадена история през своите очи, която понякога се разминава с истината, затова е важно да се работи и с учители, и с родители ежедневно”.

Безплатна ясла и детска градина за всички деца в община Тунджа

Безплатна ще е яслата и детската градина за всички деца от община Тунджа. От придобивката ще се възползват близо 600 деца от общинските...

Заради продължаващата неяснота за игра или за наказание става въпрос, родителите на децата от градината са разделени на два лагера. Едните вече имат фейсбук група в защита на правото на децата да бъдат уважавани. Нарекли са я "Тиксофффф". Другият лагер - с писмо до bTV Новините засвидетелства безусловна подкрепа за учителката и целия персонал на детското заведение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София