Челси би Арсенал след много драма

17922

В невероятна драма се превърна дербито от 23-ия кръг на Премиершип между "Челси" и "Арсенал", като сините успяха да спечелят с 2:1, макар като цяло да изпуснаха страшно много положения.

Двама мъже повеждат в Лаком за гол, дамите готвят ответен удар тази седмица

Първият кръг на играта на Actualno.com „Лаком за гол” завърши. Екипът на любимия ви сайт ви благодари, драги (по)читатели з...

През първото полувреме "Челси" смаза своя съперник, но всичко тръгна от една съдийска грешка - в шестата минута Рамирес направи нарушение в центъра на терена, което не беше отсъдено, последва мълниеносна контра и Хуан Мата беше изведен с дълъг пас в наказателното поле, където овладя по невероятен начин от въздуха и с левия крак разстреля Шчесни за 1:0.

Този гол обърка играчите на "Арсенал", които иначе започнаха много добре и можеха първи да вкарат, но Оливие Жиру не уцели вратата при излизане по диагонала срещу Петер Чех. Голът на Мата обаче обърна нещата и "Арсенал" изпадна в колапс, като особено слабо играеше Бакари Саня по десния фланг, откъдето идваха почти всички опасни атаки на "Челси".

Логичното се случи в 16-тата минута, когато може би най-дейният в редиците на "Челси" - Рамирес, беше изведен по много хитър начин сам срещу Шчесни, а полският вратар го фаулира - дузпа. Зад топката застана Франк Лампард, който литна спокойно Шчесни и вкара за 2:0.

До края на полувремето по чудо "Челси" не вкара трети гол, като на няколко пъти Рамирес правеше смешни защитниците на топчиите и ги надиграваше един на един, а Фернандо Торес пропускаше по добре познат начин.

Челси се провали като домакин на Саутхямптън

Отборът на „Челси” „успя” да пропилее аванс от 2:0 като домакини и да завърши 2:2 с 15-ия във временното класир...

Втората част обаче започна по коренно различен начин - явно Арсен Венгер добре се беше накарал на своите играчи и те започнаха устремно. Усилията им дадоха резултат в 58-тата минута - тогава Тио Уолкът най-после се измъкна от защитата на "Челси", след като на няколко пъти преди това беше хващан в засада и сам срещу Чех с мощен шут го преодоля - 2:1.

Голът стресна домакините, които отвърнаха с няколко хубави атаки с главно действащо лице Фернандо Торес. Испанецът, обаче, пропусна на два пъти заради крайно глупавите решения, които взе в последната фаза на атаката.

Пропуските на Торес изнервиха Рафаел Бенитес, който вкара на негово място Демба Ба. И новата перла в атаката на "Челси" веднага показа, че пропуските на колегата му са заразни - Ба излезе сам срещу Шчесни след хубав пас зад центъра, излъга го и когато трябваше да вкара, стреля под ъгъл в краката на притичалия Вермален, който с прийом на хокеен вратар спаси с крак третия гол за "Челси".

В крайна сметка обаче фрапантните пропуски в нападение на сините не повлияха на крайния резултат и "Челси" спечелиха, но определено трябваше здраво да се изпотят в края, след като в последната минута на продължението Гари Кейхил трябваше да прави истински нинджа скок, за да спре Тио Уолкът, който вече виждаше как изравнява. Последва и параболичен удар с глава на Жиру, но той отиде над вратата.

Сезонен и хроничен вирус полазиха Челси и Арсенал

Януари е и всички вече знаят – вирусите се вихрят с пълна сила и поразяват всичко живо. За зловещата им сила доказателства могат ...

Защо "Челси" спечели?

Домакините вложиха повече желание и старание в мача. "Челси" смаза "Арсенал" през първото полувреме, а особено лошо "Арсенал" се пропука в защита, където нещата изглеждаха плачевни. От друга страна през второто полувреме, когато "Арсенал" пое инициативата, "Челси" издържа на натиска в защита и не направи толкова грешки, колкото направи "Арсенал" в аналогичната ситуация през първото полувреме. Отделно по-дългата скамейка на сините също изигра роля, защото резервите на Бенитес се включиха по-добре от тези на Венгер и това натежа.

Автор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com