Фъргюсън защити Бербатов, проси си ново наказание

8771
Фъргюсън защити Бербатов, проси си ново наказание

Алекс Фъргюсън може да е вече на 70 години, но темпераментът и страстта му футбола остават все така младежки. Шотландската легенда може да отнесе още едно наказание от Футболната асоциация на Англия, след като защити Димитър Бербатов за дузпата, която българинът направи срещу Блекбърн при изненадващата загуба с 2:3, предаде Спорт 1.

Босът на „червените дяволи” не можа да сдържи езика зад зъбите и за пореден път показа, че казва това, което мисли. Той разкритикува съдията на мача Майк Дийн за решението да отсъди дузпа в полза на Блекбърн в 16-ата минута. Тогава Димитър Бербатов задържа Кристофър Самба за фланелката и го свали на земята, а реферът посочи бялата точка. Дузпата бе превърната в гол от Якубу Айегбени.

На телевизионните повторения решението изглеждаше справедливо, но сър Алекс е на друго мнение. „Дузпата за първия гол… виждаме такива ситуации всеки ден. Играчите се борят за по-добра позиция и никога не се дава дузпа за това, но тази ситуация показа какъв беше целият мач за съдията.”, малко двусмислено заявява Фърги, който все пак вече е патил след подобни интервюта и знае какво го чака, ако недоволства още по-директно.

Мениджърът не бе доволен и от тревното покритие на „Олд Трафорд”, като смята, че то е било причина за по-бавните атаки на неговите играчи.

През март 2011 година Фърги получи наказание от 5 мача за забележките си към рефера Мартин Аткинсън след мача с Челси. Тогава той каза: „Искахме само силен или поне честен съдия, но това не се случи”.

През годините той заклейми и Фил Дауд, Алън Уайли като негодни „мъже в черно”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com