Манчестър Юнайтед изкара тежък ден в Уелс

7178
Манчестър Юнайтед изкара тежък ден в Уелс

В изключително интересен мач от 18-ия кръг на Премиершип „Манчестър Юнайтед" не успя да прекърши коравия тим на „Суонзи” и се задоволи с равенство – 1:1, което се покри с прогнозата на Actualno.

Срещата започна с по-активна игра на „Суонзи”, но без да има някакви особени положения за уелския тим. И точно както става често, „Манчестър Юнайтед” поведе в резултата при уж изравнено съотношение на силите на терена. Голът дойде в 16-тата минута след центриране от корнер и удар с глава на Евра в десния ъгъл на вратата на домакините.

"Юнайтед" разплака "Сити" с гол в последната минута

В супер дербито на 16-ия кръг на Премиершип "Манчестър Юнайтед" пречупи шампионите от "Манчестър Сити" с 3:2, като победният гол беше т...

Попадението разколеба леко домакините и бързо-бързо „Юнайтед” можеше да вкара втори гол, но удар на Ашли Йънг беше спасен със страхотен рефлекс от Ворм.

„Суонзи” се върна в мача половин час след неговото начало – тогава Уейн Раутлидж изведе Де Гусман сам по диагонал срещу Де Хеа, нападателят среля, испанският вратар изби, но право в краката на голмайстора на Висшата лига дотук Мичу, който заби 13-ия си гол от началото на сезона в първенството – 1:1.

В самия край на полувремето Руни можеше да възстанови аванса на „Юнайтед”, но отново Ворм се пласира перфектно и хвана удара му.

Второто полувреме започна равностойно, но постепенно червените дяволи започнаха да вдигат оборотите. Между 65-тата и 75-та минута „Юнайтед” по чудо не вкара – първо Ван Перси успя да отиграе акробатично центриране на Руни и удари горната греда, а след това холандецът отново нацели горната греда след удар с глава при корнер, но там и Ворм се намеси и пипна топката, иначе тя може би щеше да влезе в мрежата.

Три страхотни дербита на осминафинал в Шампионската лига (видео)

"Реал Мадрид" - "Манчестър Юнайтед" е перлата в изтегления преди минути жребий за елиминационната фаза на най-комерсиалния футболен тур...

Между тези две положения едва не се стигна до масов бой, след като при фаул срещу Ван Перси защитник на „Суонзи” изрита топката в главата му и холандецът скочи бесен от тази постъпка, като за малко не вкара юмруците си в употреба.

Веднага след двете греди Ашли Йънг направи нов невероятен пропуск – от шест метра нацели защитник на „Суонзи” при изцяло зейнала врата, като топката се удари в ръката на играча в бяло, но тя беше плътно сложена до тялото и дузпа не беше отсъдена.

В крайна сметка многобройните пропуски на „Юнайтед” натежаха и червените дяволи не успяха да вземат победа, с което допуснаха „Манчестър Сити” да съкрати преднината им на върха на четири точки.

Автор: Ивайло Петров

Обзаведоха Алекс Фъргюсън с Chevy Volt

Докато изявите на Сър Алекс Фъргюсън на пресконференциите, край тъч-линията и в съблекалнята на отбора в червено няма как да бъдат проп...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com