Джокович: Не играя тенис заради парите

52057
Джокович: Не играя тенис заради парите
Снимка: Getty Images/Guliver

Новак Джокович развенча Рафаел Надал в Маями

Световният номер две Новак Джокович спечели юбилейния мач номер 40 в съперничеството си с тенисист номер едно на планетата Рафаел Надал...

Новак Джокович разкри, че тенисът е голямата му страст в живота. Това е причината сърбинът да се занимава с този спорт, а не парите и славата, които носи. Той бе категоричен, че в момента за него тенисът е най-вече любов и забавление. В участието с италианско спортно предаване Джокович сподели и какво трябва да се случи, за да спре с тениса.

"Когато усетя, че любовта и забавлението липсват, ще се откажа. Не играя тенис за пари или слава. За мен той е истинска страст", обясни световният номер две.

Според Ноле конкуренцията в света на тениса непрекъсно се покачва, като играчите трябва да придобиват все повече качества, за да постигат успехи.

"Тенисът в последното десетилетие е много повече от физически спорт. Трябва да си готов да прекараш на терена пет или шест часа. Между другото повечето играчи в Топ 50 са достатъчно добре подготвени физически и победата взима този, който е по-стабилен психически", смята Джокович.

Джокович обърна Федерер и взе титлата в Индиън Уелс

3:6, 6:3, 7:6 (3) – световният номер две Новак Джокович взе сладък реванш от Роджър Федерер и го победи на финала на Мастърса в И...

Носителят на 6 титли от Големия шлем сподели и мнението си за своите треньори

"Вайда е повече от треньор. Той е приятел, пред който може да се отпусна и да говоря дори за лични проблеми. От друга страна Бекер е бил топ тенисист и разбира ситуациите, с които трябва да се справям на терена", завърши Ноле.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com