Официално: Българин е №9 в световния тенис

20845
Официално: Българин е №9 в световния тенис
Снимка: Getty Images/Guliver

От днес официално България има тенисист в топ 10 на света. След отличното си представяне на „Уимбълдън” и достигането на полуфинал там, първата ни ракета Григор Димитров вече е номер 9 в света в Emirates ATP Rankings – голямата ранглиста, отразяваща представянето на тенисистите в последните две години.

В мъжката ранглиста има още няколко сериозни размествания. Лидер вече е шампионът от „Уимбълдън” Новак Джокович, който изпревари досегашния водач Рафаел Надал. На трето място вече е финалистът от „Уимбълдън” Роджър Федерер, който изпреварва сънародника си Станислас Вавринка.

Григор Димитров благодари за подкрепата към него

Най-добрият български тенисист Григор Димитров благодари за подкрепата по време на "Уимбълдън". Димитров загуби вчера от световния номе...

Освен Григор, голям скок прави и друго от младите лица на тениса – Милош Раонич. Той също игра полуфинал на „Уимбълдън” и сега излиза на шесто място в ранглистата.

В малката ранглиста, т.нар. Race to London, която отразява само класирането през настоящия сезон и по която се определят осемте най-добри тенисисти, които ще участват на финалния Мастърс в O2 Арена в Лондон, Григор Димитров е номер шест т.е. засега има място в британската столица. Тук отново номер едно е Новак Джокович, втори е Рафаел Надал, а трети е Роджър Федерер. Осмицата се затваря от друг млад играч – Кей Нишикори, докато Раонич е чак единадесети.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com