Строят уникален подводен хотел на Малдивите

114239
Строят уникален подводен хотел на Малдивите

Футуристичен луксозен хотел, състоящ се от дискове и наподобяващ космически кораб, ще бъде построен частично под водата на Малдивите.

Water Discus Hotel, проектът, за който се разработва от полски специалисти, бил одобрен миналата седмица от местното министерството на туризма и строежът ще започне на остров Куредхивару. Хотелът ще бъде изграден насред деликатни коралови рифове в кристално чистите води.

Летящ гейзер в пустинята

В пределите на тази частна земя съществуват два гейзера, като първият е “създаден” случайно при правене на сондаж от местни...


Структурата от две части е подходяща за гости с различни предпочитания - тези, които искат подводна морска гледка на тропически риби и цветни корали, и тези, които предпочитат гледката на синьото небе.

Гледките са впечатляващи - в горната част, която се издига на до седем метра над водата върху пет стълба, ще се помещават ресторантът на хотела, СПА, басейн на покрива и тропическа градина, както и площадка за кацане на хеликоптери.


Блещукащи брегове и още 9 невероятни природни явления

Красотата на майката природа безспорно е неповторима и човешка ръка не е способна да създаде нещо толкова величествено. Нещо, което мож...

Долната подводна част, която ще бъде изградена на до 30 метра под повърхността, ще включва 21 шумоизолирани стаи за гости, бара на хотела и водолазен център, който ще води водолазите направо в океана. Сред другите морски атракции са триместни подводници за изследване на дълбоките части на морето, моторници, водни ски, джет ски и подводни скутери.

Има проекти за построяването на подобен хотел и в Дубай, но за момента не се съобщават подробности за това кога ще бъде отворен.

Източник: БГНЕС

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пътешествия