Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бюджетът на Варна за 2018 г. бе актуализиран при оставащи 4 работни дни за тази година

19 декември 2018, 14:14 часа • 390 прочитания

След бурни дебати, общинските съветници  приеха актуализацията на бюджета на Варна, възлизаща на 383.7 млн. лева при първоначално заложени 393.7 млн. лева.

Критики бяха отправени от Борислав Гуцанов (БСП), който заяви, че актуализацията се прави в самия край на календарната година и това не е сериозно от страна на Общинския съвет.

"Когато актуализацията на бюджета се прави при оставащи 4 работни дни до края на годината, няма как тя реално да стане факт в рамките на 2018-а. Догодина може да направите актуализация и на 29 декември. Това, което правим е узаконяване на вече извършени действия на администрацията. Съветът се е превърнал в неин придатък, никой не иска нашето мнение, така той не е полезен по никакъв начин на гражданите на Варна.", коментира още съветникът.

В отговор общинският председател Тодор Балабанов заяви, че са спазени всички законови срокове и в случая няма нищо нередно.

„За първа година актуализацията на бюджета е по-малка от първоначално приетия бюджет. Не виждам никаква драма в това. Намалението идва от неданъчните приходи. В същото време има увеличение на средствата от държавно делегирани дейности.“, заяви шефката на общинската дирекция „Финанси и бюджет“ Стефка Господинова.

Надежда Георгиева
Надежда Георгиева Отговорен редактор
Новините днес