В Ресен очакват гости за празника на хляба‏

6346
В Ресен очакват гости за празника на хляба‏
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Празник на хляба организират за поредна година кметството в Ресен и местното читалище „Народна просвета 1874”. „Никой не е по-голям от хляба” е мотото на атрактивното събитие, което ще се проведе тази събота от 10:00 часа в читалището на търновското село. Празникът на хляба ще е с конкурсен характер в две категории- кулинарна и народно творчество. В категорията „народно творчество” участие ще вземат фолклорни групи от Ресен, Миндя, Медовина, Писарево и Правда, съобщава Дарик нюз.

Извън конкурсната програма ще се представят Танцов фолклорен клуб „Балканика” и Клуб за хора и народни танци „Ресенски япрак”. В кулинарната изложба във фоайето на читалището ще бъдат изложени обредни хлябове, баници, мекици, бухти и други производи на хляба, приготвени от читалищата участници в празника. Жителите на Ресен, гостите и участниците в празника ще останат очаровани от изложението на хлебни производи от ресенски фирми.

Бананов хляб - истински хит в мрежата

Бананов хляб или с други думи - бананов кекс. Това е една много интересна рецепта от supichka.com, която се радва на голям интерес сред...

Компетентно жури с председател архимандрит Георги - игумен на Преображенския манастир, родом от Ресен и съпричастен във всички мероприятия в селото, и членове Радослава Иванова – Председател на НЧ ”Народна просвета 1874”, Йорданка Бобева – музикален педагог,преподавател по български език и литература в ОУ ”Хр. Ботев” в с.Ресен, майсторът сладкар Иванка Калбанова и майсторът готвач Маргарита Деневска, ще оценяват участниците в двете категории.

Журито ще присъди първа, втора и трета награда за цялостно участие. А някой от колективите ще получи специалната награда за участие в празника – на кмета на село Ресен Йорданка Колева. На всички участници ще бъдат връчени грамоти. По време на празника всеки ще може да опита вкусните ресенски мекици и варено сладко жито за здраве.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com