Във Видин фестивал на общностите събра стотици участници

2719
Във Видин фестивал на общностите събра стотици участници
Снимка: Община Видин

Фестивал на общностите събра стотици участници под мотото „Познай различията, уважавай различията!“ Събитието се организира в рамките на проект „Заедно за по-добър живот“ и се проведе в Крайдунавския парк на град Видин. Заместник-кметът на Общината Борислава Борисова откри официално фестивала от сцената при Художествената галерия „Никола Петров“, като подчерта, че той е вдъхновен от стремежа към толерантност и уважение, към приемане и оценяване на богатото разнообразие от култури на нашия свят.

Борисова отбеляза, че проектът на Община Видин се реализира със средства на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ и Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, в партньорство със Сдружение „Развитие на личността и човешките общности“; „Хена“ ООД; Средно училище „Св. св. Кирил и Методий“ и Детска градина „Русалка“. По него се осъществяват редица дейности като семинари, обучения, детски и ученически лагери, пленери. Създават се клубовете „Традиция“, „Етнос“, „Млад художник“, клуб по спорт. Организирано е допълнително обучение по български език, което допринася за подобряване на достъпа до заетост, образование, социални и здравни услуги за социално изключени лица, живеещи в не добри социално-икономически условия.

„Дунавски вълни“ превръща Видин във фестивална сцена за 10-ти път

Официалното откриване на Десетия фестивал на изкуствата е на 26 юли, от 19:00 часа, на сцената на Летния театър в крепостта „Баба...

Борисова изказа и своята признателност към всички, включили се в проекта: „Използвам възможността да благодаря на колегите от Община Видин, на нашите партньори, както и на учителите от ОУ „Епископ Софроний Врачански“, ОУ „Отец Паисий“, ОУ „Св. Климент Охридски“, които ентусиазирано и професионално работиха, за да бъде изпълнен проектът „Заедно за по-добър живот“.

По време на фестивала бяха организирани образователни игри за малки и големи и арт работилница „Шарено конче“. В програмата взеха участие Градски духов оркестър – Видин, танцов състав "Ружинско хоро" при Народно читалище "Христо Ботев - 1898", село Ружинци; детски танцов състав при Народно читалище „Славяни - 2013“, село Капитановци и танцов състав "Живо въгленче" при Народно читалище "Св. Паисий Хилендарски - 1926", село Иново и др. Всички бяха наградени с грамоти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВИДИН:

Проверяват болницата във Видин след случая със 104-годишната жена със синини

След лечение в болницата във Видин: 104-годишна жена е със синини и травми

Лесно ще познаете видинския диалект по тези няколко израза

Шофьор на автобус във Видин почина в движение

Хванаха шефа на РЗИ-Видин пиян зад волана

Работещите в "Ел Би Булгарикум" във Видин готвят протест

Кметът на Ружинци: С проектите ни връщаме хората към света (ВИДЕО)

Скандал с избора на председател на местния парламент във Видин

10 години затвор за младежите, убили човек за шише ракия във Видинско

Крепостта "Баба Вида" отново приема посетители

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com