Глухари червени, народът винаги е на първо място

68062
Глухари червени, народът винаги е на първо място
Снимка: БГНЕС

Червената чума не иска и не иска да пусне България. След всички номера, с които успява да се опази на власт – пълно преклонение пред ДПС, угодия за най-влиятелния олигархичен кръг в България около Цветан Василев и Делян Пеевски, раздаване на услуги на приятели и сподвижници, за да ги използва в нужда, сега БСП не желае да подложи на референдум нещо далеч по-важно и значимо от АЕЦ Белене – изборната инициатива на президента.

Росен Плевнелиев не е цвете за мирисане – няма такъв политик. Но предложението му да има допитване до народа – допитване, а не обезателно закон, за нещо толкова важно като изборния процес, е напълно логично и резонно. БСП и ДПС обаче не искат, защото им е ясно какъв ще е отговорът – това не е малоумният референдум за Белене и поредната комисионна, това е референдум, който може да им сложи прът в колелата и да разхлаби жестоката хватка на червено-етническата банда. Банда, за която е най-добре да няма и един мислещ и задаващ въпроси избирател, за да може да си разиграва коня на воля.

Къде е неравноправието на малцинствата, г-н Местан?

На годишнината от екзекутирането на Васил Левски лидерът на ДПС Лютви Местан се позова именно на Апостола, за да призове да не се насаж...

Вчера парламентът ясно даде да се разбере, че не иска референдум за задължително гласуване, за електронно гласуване и за мажоритарен вот. Каза го комисия, ръководена от, каква изненада, ДПС. Единствената партия в Европа, която никога не печели избори и винаги управлява. Управлява, защото така си нагласи системата, че тя да работи безотказно за нея.

Президентът отговори с вето върху Изборния кодекс и правилно - кодекс, съставен от Мая Манолова, не е нищо повече от пале бракувани бюлетини. Напълно очаквано Манолова взе да обяснява защо Плевнелиев не е прав – Конституционният съд бил казал, че електронното гласуване не е безопасно. Този същият съд, който единствен не видя как Делян Пеевски се закле като председател на ДАНС. Мерси, този съд не го слуша и не му вярва никой с капка акъл. Ако ще и всички политици да се изредят да говорят как решенията му не се коментират. А Манолова не стига, че взе дейно участие в изборната манипулация Костинброд, но дори цял кодекс й дадоха да направи – да е сигурно, че нейният номер трудно ще го повтори друг.

За да се преборим с мафията има два начина – или да сме по-хитри и упорити от нея, или тоягата. Засега явно избираме първото – колкото и да се леят дитирамби за храброто ни минало, примерът на Украйна няма да го последваме. Дано поне изконно формираният ни образ Хитър Петър да вземе се извърти така, че с камъните на политиците да удари по техните глави. Хитростта е силно оръжие – а лакомите за власт винаги забравят, че има и по-голяма риба в морето.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com