X
 
 

Пол Тибетс и Андрей Дурновцев отишли в гората за гъби

4313 9
photo of Пол Тибетс и Андрей Дурновцев отишли в гората за гъби
Снимка: Getty Images/Guliver
- Пасматри, батенце, глей какъв балшой мантар! По-голем е от вашия малък пикльо, малчугана, литъл бой, демек! Що така го назовахте, да ви се чуди човек.

- Гаргите плашите, май френд. Ний кат фърлями, барим не отива зян. Туй Хирошима, Нагасаки са големи градове. А вий с Цар Бомба – нейде там над ледената пустиня. Опити правите. Няма опити в тая игра. Или – или. Като вадиш оръжие, ползвай го. А не като някакъв селски хулиган да размятате пищови и да гърмите у въздуха.

- Не си прав, батенце. Щот ако ви го фърлим насред Ню Йорк, ще обявите пълна капитулация на секундата. Засега само ви показваме своите възможности. Гледайте внимателно. Помните ли, като ви блокираха всички електрически системи на кораба преди две години? Нищо не сте видели. А това, което виждате, го показваме само за да си правите добре сметката.

- Да, да, много ни е страх. Много сте напред с технологиите. А накрая се омазвате с някоя електроцентрала.

АЕЦ "Гробелене"

"Що се отнася до проекта АЕЦ "Белене", то неговото осъществяване, според мен, е неизбежно – в него вече са вложени 3 милиарда лев...

- Щото вие сигурно нямате аварии? Просто сте по-добри в пропагандата!

- Изкуство е това, цяла академия имаме. Ама да сменим темата, май френд, че ми омръзна всички за това да говорят вече втора седмица.

- С филма за Чернобил съвсем се изложихте, наистина.

- Добре де, а кое е лъжа във филма?

- Поне да бяхте сменили имената на героите. Някои от хората са още живи, роднините им гледат – недостоверни са тия образи.

Къде отиваме?

Не, това не е метафора. Както и петстотинте години безправен живот на гяури също не са метафора. Не питам от някаква философска куртоаз...

- Идеите са важни.

- Точно вие ли ще ми говорите за идеи, които унищожихте японските градове с атомните бомби?

- Тейк а лук, Андрюха, ние с теб само изпълняваме ордърс.

- Така е, но имаме и глави на раменете и трябва да ги ползваме понякога.

Подобна среща между Пол, роден през 1915, и Андрей, роден през 1923, се състои ужким някъде през 1973 година, три години преди смъртта на Андрей. Разбира се, тя се провежда и днес, някъде горе на небето, затова си говорят за злободневни неща. Навярно никога не са се виждали, обаче, и е само в моята фантазия. Иска ми се хората, хвърлящи атомни бомби от самолети по планетата Земя, да имат някакво човешко лице, да са ми разбираеми. Щото иначе все едно са само легенди, все едно не ги е раждала майка.

Пак се объркахте

Удивителна е лекотата с която се обърквате. "Нотр Дам" изгоря, това бил краят на християнска Франция – преобладаващото обществено...

Иска ми се комунистите да бяха по-умни и да ни предупредят през 1986, да спрем да ядем череши, да не излизаме от домовете си. Но как да са по-умни, като те убиха по-умните от себе си няколко години по-рано?

Иска ми се капиталистите да са по-умни и да спрат да говорят за „икономически растеж“, да наредят така света, че консуматорският бяс да спре, да не се произвежда толкова найлон, да не затъпяват населението с всякакви стратегии, изобщо, животът да бъде нормален.

Няма как да стане. Не знам кои са по-големи престъпници. Мисля, че са еднакви по големина. Престъпленията на комунистите останаха в миналото, затова сега разни умници ги идеализират, забравили Слънчев бряг край Ловеч, смяната на имената на част от народа ни, укриването на истината за Чернобил. Зловещи престъпления. Не по-милостиви са престъпленията на капиталистите, които се извършват пред очите ни днес и които предстои да извършат в бъдеще отново в наш ущърб. Общото между капиталистите и комунистите е тяхното безбожие. Без Бога са способни на всяка една мерзост. Пол Тибетс и Андрей Дурновцев носят имената на Свети Павел и Свети Андрей, Христовите апостоли. Само че апостолите изпълнявали заповедите на Бога, а пилотите на руския и американския самолет нечии човешки заповеди. С този разпокъсан текст искам само да кажа, че радиацията не е някъде навън, а е в душите на хората. Прониква вътре тази демонична радиация и ги разяжда.

През 2003 година в Кранево докараха на почивка един автобус с деца от Украйна, засегнати от аварията. Това, което видях, ми е достатъчно за цял живот. Никакви филми не могат да се сравнят с действителността. И така, както бяха разкривени и изродени телата на тези дечица, са изкривени и изродени душите на онези копелета от единия и другия лагер.

Автор: Николай Фенерски 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 3 потребители

9 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • архипелаг Нова Земя – чудовищен полигон за ядрени експерименти 6 архипелаг Нова Земя – чудовищен полигон за ядрени експерименти преди 1 седмица Профил на трол?
  На територията на Архангелска област се намира призрачния архипелаг Нова Земя – чудовищен полигон за ядрени експерименти и невиждано другаде сметище за високорадиоактивни отпадъци! Площта му, заедно с прилежащата акватория е сравнима с тази на България. Продължаващото потапяне на радиоактивни продукти на морското дъно заплашва световния океан с непредсказуема екокатастрофа! Сушата е радиоактивно виж още ›› отровена за десетки хиляди години напред! Виктор Шендерович(Ехото на Москва):'В Архангелск хората просто се борят за живота си. Там многократно са увеличени онкологичните заболявания при децата. Онкологичното заболяване вече е просто типова диагноза за Архангелска област.'
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 5 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Доста си прозрачен и евтин, Фенерски. Опитваш се с този нескопосен "фейлетон" за измиеш мръсното лице на един деспотски античовешки режим, който допусна да се натрупат толкова грешки и немарливост, че да се стигне до чудовищна авария, а после се опита да я прикрие от света и призна едва след като чуждите служби засякоха радиацията. това ти сравняваш с атомните бомби над Япония, на принц виж още ›› ипа "И едните, и другите са маскари!" Всъщност няма нищо общо.
 • Анонимен 5.1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Атомните бомби са хвърлени, за да се ускори края на ВСВ, без което още милиони щяха да загинат. Те са хвърлени от съюзник на същата тази държава, чиито грехове ти тук искаш да омаловажиш. Бомбите спасяват живота на стотици хиляди, а може би и милиони невинни японци, защото до бомбардировките японското командване държи твърд курс на продължаване на войната "до последния жив японец". На ци виж още ›› вилното население - деца и баби е раздадено оръжие и са им дадени указания да се бият до смърт за честта на родината си. А те са именно хора на честта и изпълнителни. Бомбите отрезвяват самозабравилите се военни командири и ги склоняват към капитулация. Така колкото и да е парадоксално точно бомбите допринасят за мирния процес. Факт е, че сега Япония и САЩ са много близки, приятелски държави и имат активен обмен на стоки, технологии и научни идеи.
  : 3 !
 • Анонимен 5.2 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Само ръждясали мозъци, пълни с чукове и сърпове и заразени от руска пропаганда, могат да представят като престъпление едно научно и военно постижение, допринесло за победа на съюзниците срещу нацизма, за осигуряване на жадувания мир. Каквото е именно атомната бомбардировка над Хирошима и Нагасаки. Обичайно плачещите за десетките хиляди жертви в тези градове, са напълно безразлични за милионите же виж още ›› ртви на съзнателно предизвиканите украински и казахски гладомори, за десетките милиони жертви на руската система Гулаг, починали от студ, глад и непосилен труд или екзекутирани по скалъпени процеси.
  : 4 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • ИМПЕРИАЛИСТ 4 ИМПЕРИАЛИСТ преди 1 седмица Профил на трол?
  Новата опорна точка: „… Да ти кажа ли правичката? - И едните, и другите са маскари!… Ти мене слушай, па се не бой! Маскари са до един!… Ама какво да сториш? Не се рита срещу ръжена!… Търговийка, предприятийца, процеси имам в съдилищата – не може. Не си ли с тях – спукана ти е работата!"
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • ONE DREAM 3 ONE DREAM преди 1 седмица Профил на трол?
  Другарят Октомври ТЪРЖЕСТВЕНО ОБЯВЯВА , ЧЕ НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ИМА ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ И ОТИВА СЛЕД ТОВА НА ПАРТИ. ХАХАХАХА
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Македонецъ 2 Македонецъ преди 1 седмица Профил на трол?
  ПОБЕДАТА НА Н.Ф. И СТОМАНАТА , ДОБРЕ НЕКА СИЛАТА ДАРИ БЪЛГАРИЯ С ТАЗИ ПОБЕДА. НО , ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ , РОДНО ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ ЩЕ НАПРАВИ ПОЕТИЯТ НОВ КУРС НЕОБРАТИМ. САМО С ТВЪРДА РЪКА НЕ Е ДОСТАТЪЧНО , НУЖНА И Е ТЕХНОЛОГИЯ. Така , че Аец Белене трябва да се строй.
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Македонецъ 1 Македонецъ преди 1 седмица Профил на трол?
  Изобщо не ме интересува какво си видял фенерски. Р.България както каза и Президента трябва и ще строй Аец Белене. Така и трябва да бъде. Един ден ще имаме и поле за производство и на ядрено оръжие. Виждаш нато е пълна п*мия която не само , че не ни зашитава , а ПРЕЧИ на Националната сигурност. Оказва се , че само ядреното оръжие гарантира Суверенитета на Държавите.Единственото изключение са О.к виж още ›› и Франция предавани от такива като теб от вътре.
 • Македонецъ 1.1 Македонецъ преди 1 седмица Профил на трол?
  Сега няма атомна централа която да е на загуба. После живея с идеята , че все пак наистина ще победи Н.Ф. и Стоманата. Аец е ТЕХНОЛОГИЯ. Место , където при леко преустройство може да се разработва и ядрено оръжие. Единствено и само ядреното оръжие би гарантирало траен успех на Делото на Н.Ф.
  : 4 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Последно в Актуално