Франция иска ЕС да затегне правилата за силиконови импланти

4527
Франция иска ЕС да затегне правилата за силиконови импланти

Франция призова Европейския Съюз да затегне регулациите си за медицинските средства в отговор на глобалния страх относно произведените във Франция нискокачествени гръдни импланти, предава Ройтерс.

Френският здравен министър Ксавие Бертран заяви, че ЕС трябва да изисква от доставчиците на медицински средства, като импланти, да се сдобият с упълномощение за продажба на продуктите си, както доставчиците на лекарства.

Съмнения, че са произведени опасни импланти и за мъже

Френските власти подозират, че затворената компания „Поли имплант протез”, чиито гръдни импланти бяха признати за опасни за...

Това е безпрецедентна промяна, но е задължитена, заяви френският министър пред местна телевизия.

„Имаме нужда от правила”, заяви Бертран, цитиран от агенция АПА. „Просто етикет не е удовлетворяващ”, заяви той, призовавайки за регулации на европейско ниво.

Медицинските изделия се дефинират като обекти, които имат за цел да предизвикат физически отговор в тялото. Така например инжекциите против бръчки спадат към тази категория.

Бертран заяви, че подобно на лекарствата, тези изделия трябва да бъдат лицензирани за употреба.

Франция обеща да проведе разследване във връзка с некачествените импланти

Франция обеща да проведе разследване във връзка с некачествените френски силиконови импланти, предаде АФП. Увеличаващите се обвинения ...

Европейското законодателство за проследяването на протезите и на други „медицински изделия” трябва да бъде засилено в идните месеци, заяви ЕК в разгара на скандала за гръдните импланти на френската компания „Поли имплант протез”, предаде АФП.

От няколко месеца Брюксел работи по преразглеждането на настоящата директива, в сила от 2007 година, и трябва да представи предложенията си още през първата половина на 2012 година.

Промените са в посока „засилване на проследяването и информационния обмен между европейските страни” относно „медицинските изделия”, които обхващат от превръзки до протези и контактни лещи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com