Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Обама увеличава доверието към себе си

10 август 2012, 11:18 часа • 4983 прочитания

Американският президент Барак Обама запазва лидерската си позиция в предизборната надпревара, а отрицателният рейтинг на неговия конкурент, бившият губернатор на Масачузетс Мит Ромни, расте. Това показват данните от допитване, поръчано от телевизия Си Ен Ен, предаде БГНЕС.

В момента рейтингът на Обама достига 52% сред регистрираните избиратели. Ромни, който вече трети месец поред изпреварва действащия президент по събрани средства, има подкрепата на 45%. През юли стопанинът на Белия дом се радваше на 49% популярност, а Ромни – 46%.

В същото време отрицателният рейтинг на Обама в сравнение с юли е останал почти непроменен /беше 44%, сега е 42%/, докато на Ромни е нараснал от 42% на 48%. Си Ен Ен отбеляза, че, според все повече избиратели, Ромни работи за интересите на богатите американци и затова не може кардинално за подобри състоянието на икономиката.

Резултатите от допитването на Си Ен Ен съвпадат с данните от повечето анкети. То е проведено на 7-8 август сред 1010 възрастни американци. Президентските избори ще се състоят на 6 ноември.

Редактор: Сияна Любомирова

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес