Обама ЗА шистовия газ, иска чужденците да "заработват" гражданство

6179
Обама ЗА шистовия газ, иска чужденците да "заработват" гражданство
В речта си той настоя милионерите да плащат минимален данък от 30 %

Американският президент заяви своята подкрепа относно бума на добив на шистов газ в САЩ. Барак Обама обаче заяви, че правителството на САЩ трябва да се фокусира върху безопасното развитие на енергийни източници.

В обръщението си „За състоянието на съюза” Обама призова правителството да развие пътна карта за отговорен добив на шистов газ. Той заяви, че правителството му ще се насочи към нови правила на „здравия разум”, за да е сигурен, че сондирането е в защита на обществото.

Кампанията на Обама събра над $68 млн.

Кампанията за преизбиране на президента Барак Обама, заедно с Националния комитет на Демократическата партия на САЩ, е събрала над 68 ...

„Америка ще развие този ресурс, без да поставя в риск здравето и безопасността на гражданите си”, заяви Обама.

Предложенията му за природен газ са подобни на коментарите на предишната американска администрация, коментира Ройтерс. Те няма да удовлетворят особено поддръжниците на петролната и газова индустрия, които твърдят, че правителството трябва да стои встрани от развитие в сферата на шистовия газ.

Също така Обама ще разпореди и да се разреши сондирането в над 75% от петролните и газови находища по американския шелф.

„През последните три години разрешихме проучването на милиони акри петролни и газови находища. И тази вечер ще разпоредя на администрацията ми да отвори над 75% от нашите потенциални ресурси по шелфа”, каза той. По думите му, тези мерки ще позволят на САЩ да намалят зависимостта си от чуждестранните енергоресурси и да се открият нови работни места.

Американският президент призова Конгреса да разработи законопроект, позволяващ на носещи ползи на САЩ чужденци да „заработват” американско гражданство.

Обама губи популярност

Барак Обама губи популярност сред независимите избиратели, които помогнаха за победата му на президентските избори от 2008 г., и това м...

„Аз все още съм уверен, че ние трябва да се борим с нелегалната имиграция. И поради това моята администрация предприе сериозни мерки за охрана на границите. Заради тези наши действия, незаконното преминаване на границата сега се наблюдава по-рядко, отколкото при идването ми на власт”, каза Барак Обама пред Конгреса.

„Но ако в година на избори Конгресът не може да работи по мащабни планове, то нека поне да се разберем да прекратим изгонването на отговорни млади хора, които искат да работят в нашите лаборатории, да започнат бизнес или да защитават тази държава. Предоставете ми закон, даващ им шанс да заработят гражданство. И аз ще го подпиша незабавно”, поясни той.

Справедливостта беше ключова дума в речта „За състоянието на съюза” на американския президент, пише „Ханделсбат”. Барак Обама говори основно за икономическа справедливост. Темата за работните места същевременно беше еднакво засегната, както и темата за търговията с Китай.

Президентът използва речта си преди изборите през ноември, за да постави в центъра на дневния си ред равните възможности за всеки. Обама се обяви за минимален данък от 30 % за милионерите. Той заяви, че най-голямото предизвикателство за САЩ в момента е да изпълни базовото си обещание, че многото труд се заплаща.

„Ние трябва да променим данъчния си кодекс така, че хората като мен и много членове на Конгреса да плащат честен дял от данъците. Ако печелите повече от милион на година, не трябва да плащате по-малко от 30% данъци”, каза той.

Обама нареди да се облекчи визовия режим

Барак Обама разпореди да бъде ускорен процесът на издаване на визи за чуждестранни туристи, предаде Ройтерс. "Искам Америка да бъде т...

„Ако печелите по-малко от 250 000 годишно, както 98% от американските семейства, данъците ви не трябва да се вдигат. Вие сте тези, борещите се с увеличаващите се цени и не помръдващите заплати. Вие сте нуждаещите се от облекчения”, допълва той.

Американският президент предложи радикална промяна на американската икономика, която да се върне обратно на производствена база. Барак Обама отправи предложението си след десетилетия на намаляване на работните места в сферата на фабричното производство на фона на Китай.

Обама заяви, че САЩ имат възможността да извоюват първенството по производство на фона на съперници като Китай. Той призова за „излъскване” на етикета „Произведено в САЩ”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com