Откриха огън срещу арабските наблюдатели в Дамаск

2649
Откриха огън срещу арабските наблюдатели в Дамаск

Група арабски наблюдатели е трябвало да напуснат околностите на Дамаск, след като по тях е била открита стрелба от сирийските сили за сигурност, съобщава телевизия „Ал Арабия”.

Наблюдателите са пристигнали в района в четвъртък следобед. В един момент те са били обградени от протестиращи в квартала Арбин. След няколко часа екипът е бил принуден бързо да напусне района, след като правителствените сили са започнали да стрелят по събралата се тълпа.

Катар: Наблюдателите са допуснали грешки в Сирия

Наблюдателите от Арабската лига са допуснали грешки в Сирия, смята премиерът на Катар шейх Хамад бин Джасим ал Тани, предаде агенция Ро...

Вчера бе съобщено, че наблюдателите на Арабската лига ще останат в Сирия, за да проверят готовността на правителството да изпълни обещанието за спиране на 10-месечното насилие срещу демонстрантите, предава Ройтерс . Мисията на наблюдателите продължава, въпреки критицизма от министър- председателя на Катар, че те да допуснали „грешки”.

Сирия, в стремежа си да покаже съпричастност към споразумението с Арабската лига, заяви, че е освободила още 552 души, арестувани по време на простестите срещу президента Башар Асад.

Ръководителят на Свободната сирийска армия призова Арабската лига да изтегли наблюдателите си от Сирия и определи мисията като „провал”, предаде АФП.

„Надяваме се, че ще обявят мисията си за провал и наблюдателите ще бъдат изтеглени. Призоваваме Арабската лига да отстъпи мястото на ООН, която е по-склонна да намери решение”, заяви полковник Риад ал Асад.

Фалшивата мисия на Арабската лига

Събитията в Сирия през изминалата седмица показаха, че Арабската лига е поредната жертва на кървавите репресии в страната. Продължаващ...

Министри на страните от Арабската лига ще обсъдят мисията по време на среща в Египет в събота.

Ал Асад посочи, че Свободната сирийска армия не желае арабските наблюдатели отново да се завърнат в Сирия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com