Париж отвръща на удара: Френско гражданство за Pussy Riot

13321
Париж отвръща на удара: Френско гражданство за Pussy Riot

Момичетата от руската пънк-група Pussy Riot са предложени за почетни граждани на Париж. Предложението е на френската партия „Европа Екология – Зелените”, част от управляващата коалиция на премиера Жан-Марк Еро и е в отговор на решението на руския президент Владимир Путин да даде руско гражданство на актьора Жерар Депардийо.

„Действията на Pussy Riot в защита на феминизма и демокрацията в Русия трябва да бъдат подкрепени и защитени от нашия град, защото отговарят на нашия политически избор”, се казва в комюнике на „Зелените”.

Французите подкрепят "данък богатство"

Повечето от французите подкрепят решението на правителството на президента Франсоа Оланд да наложи извънреден данък за най-богатите гра...

„Долната постъпка на Владимир Путин надхвърля авторитарните мерки, предприети срещу собствения му народ: отдавайки руско гражданство на Жерар Депардийо, той напада директно френската солидарност и подновява ангажимента си към парите. По този начин той оказва чест на френски актьор, защитавал чеченския президент Рамзан Кадиров и поддържащ близки връзки с дъщерята на узбекския диктатор Ислам Каримов”, се казва още в официалното изявление, предаде БЛИЦ.

Вчера президентът на Русия Владимир Путин разписа указа, с който се дава руско гражданство на френския актьор Жерар Депардийо. Преди месец той обяви, че е готов да се откаже от паспорта си на гражданин на Франция, заради високите данъци на свръх-богатите, наложени от кабинета на Жан-Марк Еро.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com