Ужасите на Индия

22540
Ужасите на Индия

Ужаси зад стените на богаташките имения в Индия: безмилостни господари заробват и измъчват невръстни момичета и млади жени. Щом имам пари, значи всичко ми е позволено - така мислят мнозина заможни индийци.

Светът изтръпна, когато научи за съдбата на младата индийска студентка, починала след брутално групово изнасилване. Но това е само един от ужасите на Индия.

13-годишно момиче от бедняшкия индийски щат Джаркханд вика отчаяно за помощ от балкона на един богаташки дом в Делхи. Случаят е от миналата година и разтърси тогава не само Индия. Момичето било държано заключено шест дни в дома на господарите си, които по това време били на почивка в Тайланд. По тялото на изнемощялото от недояждане дете имало отоци и синини.

Китайците завземат Пирея

Китайците могат да помогнат на рухналата гръцка икономика - в това са убедени все повече гърци. При пристигането на първите китайски ф...

Хиляди съдби

Този драстичен случай не е единичен - такава е съдбата на много невръстни момичета и млади жени, наемани като домашни прислужници в домовете на заможните индийци. В големи метрополии като Делхи и Мумбай те са търсена евтина работна ръка. Господарите им ги държат в подчинение, заробват ги, тормозят ги, малтретират ги, заставят ги да вършат какво ли не.

Рави Кант, председател на детската помощна организация "Шакти Вахини", казва: "В основата на проблема е това, че средното съсловие в Индия все повече се замогва, а забогателите смятат, че всичко им е позволено, щом имат пари. За тях прислугата е стока. Смятат, че могат да правят с нея каквото си искат. Заробването, тормозът, експлоатацията на слугините са част от този манталитет. Има дори случаи на домашни прислужници, които са били заставяни да проституират."

Няма точни данни колко са невръстните момичета и жени, заробени и тормозени в богаташките домакинства на Индия. Според сведения на индийското правителство, през 2011 г. близо 120 хиляди деца са били измъкнати от принудителен труд. Това са 27% повече, отколкото през 2010-та. В тези данни не влиза обаче броят на робуващите млади жени над 18-годишна възраст.

Църква в пазвата на държавата

Руската православна църква не критикува държавата. Тя е лоялен партньор и крепител на властта, на който може да се разчита. Така беше ...

Тъмна Индия

Ниша Вариа от "Хюмън Райтс Уоч" казва, че много млади индийки нямат шанс да получат добро образование, поради което остават неквалифицирани и са принудени да работят във фабриките или пък като домашни прислужници. И в единия, и в другия случай тези жени биват заробвани, експлоатирани, тормозени и сплашвани по всевъзможни начини. За наемането им посредничат съмнителни агенции. Според данни на правозащитната организация "ActionAid", само в столицата на Индия има 2 300 подобни "посреднически" организации, като 80 на сто от тях не са официално регистрирани.

Източник: Дойче веле

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com