X
 
 

Фандъкова - една неуспяла русалка

28279 13
Фандъкова - една неуспяла русалка
Снимка: БГНЕС
Мъжът, съпругът, бащата Александър Рогачев прекара 24 часа в ареста за вандализъм, защото откърти прословутите "акулски перки" по ул. "Граф Игнатиев". Това се случва, след като жена му получава наранявания, както много други преди нея.

Какво излиза: двете преместени "перки" са вандализъм, а няколко месечен транспортен хаос, превишаване на всички срокове, некачествено изпълнение, материали със съмнително качество и безумно изпълнение, родили фразата "Хубаво е, но не е готово" - е политика на Столична община. Толкова обширна, че законът не я лови. И така вдъхновяващо ненаказана, че вечният кмет Фандъкова се реши да се пробва пак. И вероятно ще успее, пази Боже (но той в кошара не вкарва).

Александър Рогачев, който реагира афектирано (нещо напълно нормално, след като любим човек е пострадал), постъпи достойно, като заяви, че деянието му е с цел да "събуди заспалото гражданско общество". Дни след случая "перките" бяха подменени с колчета. Какво означава това, че действително е имало нужда от подобна постъпка, за да се действа. Со кротце не ставало, не и в Софийско.

На 21 август от Столична община не изпратиха представител, който да застане редом с мъжа на пострадалата жена в репортажа на Нова телевизия, но пък се похвалиха, че пускат електронни тротинетки. Не зная дали сте карали тротинетка, но няма да ви е лесно, ако решите да го правите в София. Опасявам се, че от кметството изобщо не са преценили какви са препятствията за придвижване с тротинетка в столицата, като неравностите по тротоарите, например. Освен ако не целят повишаване на донорските ситуации, защото докато се друсаш с тротинетка в София, като нищо може да ти изпадне някой бъбрек.

Съзнавате ли безграничния цинизъм на това да се наказват пострадали от многомесечния вандализъм на управлението на Столична община, която превърна София в една безкрайна разкопка за търсене на "видим резултат"?

Идват избори. Мислете с главата си. Ако остане здрава такава след преминаването по "Графа", а и тротинетки има вече. Може пък идеята е да се редуцира броят на здравите глави, за да може Фандъкова да се хвали сред себеподобни с видимите си резултати и да си ръкопляскат дружно.

Единственият видим резултат от действията и бездействията на кметицата ни е, че нервите на софиянци не издържат. Някои ги избива на "вандализъм", аз като по-романтична се чудя дали няма връзка между пролятата кръв на софиянци и ограничителите, наподобяващи перки на акули. Акула - акула, като не може да е русалка, никога неуспяла да спечели любовта на столичани.

Понеже всичко се понася по-лесно с чувство за хумор, а управленските решения на СО отдавна са виц, ето един и от нас:

"-Г-жо кмет, още един човек падна върху перките...

- Да пада."

Автор: Евгения Чаушева

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Октомври 7 Октомври преди 3 месеца Профил на трол?
  Разбира се , че няма как да вярвате в една НОВА БЪЛГАРИЯ, защо сте част от Днешната Реакционната, Чорбаджийско/Кулашко/Дегенератската и задължително и европейска такава. България преди залез.
 • Анонимен 6 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  За тези от БСП: "На кривата ракета - вълната им пречи"! Първо: Перките им бяха ГОЛЕМИ!... Отрязаха ги, станаха им МАЛКИ та се спъвали в тях!? Сега им сложиха КОЛЧЕТА (дебели като червените им задници) дано им уйдисат най-после, ама надали!
 • Октомври Н.Р.Б. 5 Октомври Н.Р.Б. преди 3 месеца Профил на трол?
  ЦЯЛАТА ВЛАСТ В РЪЦЕТЕ НА НАРОДНИЯТ ФРОНТ И ПАСТИР СТОМАНА. ПОЛИТИЦИТЕ ВИНАГИ ЗАБЛУЖДАВАТ В СВОЯТА СЪЩНОСТ. ПЛУТОКРАТИ И КЛЕПТОКРАТИ ПОДЪРЖАЩИ ЕДНА УБИВАЩА НАРОДА СИСТЕМА ЗА СВОЙ/КОРПОРАТИВНИ ОБЛАГИ. ТОВА СА ВСИЧКИ ОТ КЛИКАТА 10111989 РУШИТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ.
 • Октомври Н.Р.Б. 5.1 Октомври Н.Р.Б. преди 3 месеца Профил на трол?
  ВЯРВАМ . ИСКАМ ДА ВЯРВАМ , ЧЕ В ЕДИН СЛЪНЧЕВ ДЕН те ЩЕ БЪДАТ СВАЛЕНИ ОТ ВЛАСТ И СЪДЕНИ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА СИ СРЕЩУ НАРОДА/ЧЛЕН*5/ , ДЪРЖАВАТА И ЧОВЕЧЕСТВОТО, КАКТО И ТЕХНИТЕ СЪУЧАСТНИЦИ/ЧКИ.
  : 10 !
 • Октомври Н.Р.Б. 5.2 Октомври Н.Р.Б. преди 3 месеца Профил на трол?
  ВЯРВАМ. ИСКАМ ДА ВЯРВАМ В ЕДНА НОВА НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ КОЯТО ЩЕ ПОЕМЕ ПО ПЪТЯТ НА СПАСЕНИЕТО , ГРАДЕЖА И СЪЗИДАНИЕТО. ТОВА С КЛИКАТА 10111989 Е НЕВЪЗМОЖНО ДА СЕ СЛУЧИ , А иначе герб ЕДНА ИМИТАЦИЯ И НИЩО ДРУГО
  : 12 !
 • Дидо 4 Дидо преди 3 месеца Профил на трол?
  А преди,като имаше колчета и по Графа и по "ВИтоша" защо нямаше инциденти?Помня,защото живях в района,
 • Анонимен 4.1 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  Защото идват избори...комунетата са луднали без комисионни...
  : 12 !
 • анонимен аватар 3 анонимен аватар преди 3 месеца Профил на трол?
  Аве, тоя Рогачев не беше ли вуйчо на видния ит-специалист, писател и фейк-коментатор Добри Божилов, автор на бестселъра «Задругата»?
 • Анонимен 2 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  СЕГА ЗАСПАЛИТЕ КАТО ЗАПОЧНАТ ДА СЕ НАНИЗВАТ ВЪРХУ КОЛЧЕТАТА КОЙ ЩЕ Е ВИНОВЕН?!
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  борисов бойко разбира се. той за всичко е виновен и дай Боже да я понесе.
  : 13 !
 • българин 1 българин преди 3 месеца Профил на трол?
  Бива бе коте, с перките си налучкало, ама т'ва с вица е върхът, вероятно само ти и другарката по руски го чактисвате, иначе всичко на територията на червената мафия е за смях или по-точно за плач!
 • Октомври 1.1 Октомври преди 3 месеца Профил на трол?
  фандъкова не е никаква русалка , а най обикновена кариеристка от Самоков. Аз дори знам , от един приятел от Самоков , че дори не е и от Самоков , а от някакво близко село/ забравих му името/ А , зашо за Кмет на което и да е било населено място да не бъде местен ? тя както и нейното Божество борисов бойко са изключително ВЯРНИ на КОРПОРАЦИЯТА.
  : 25 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  Самоков е 100 пъти по-близко до София, от колкото Кюстендил или с.Крушовица. Така че, Йо. Фандъкова си е ТОЧНО НА МЯСТОТО!
  : 12 !
Последно в Актуално