Фандъкова - една неуспяла русалка

31569
Фандъкова - една неуспяла русалка
Снимка: БГНЕС

Мъжът, съпругът, бащата Александър Рогачев прекара 24 часа в ареста за вандализъм, защото откърти прословутите "акулски перки" по ул. "Граф Игнатиев". Това се случва, след като жена му получава наранявания, както много други преди нея.

Какво излиза: двете преместени "перки" са вандализъм, а няколко месечен транспортен хаос, превишаване на всички срокове, некачествено изпълнение, материали със съмнително качество и безумно изпълнение, родили фразата "Хубаво е, но не е готово" - е политика на Столична община. Толкова обширна, че законът не я лови. И така вдъхновяващо ненаказана, че вечният кмет Фандъкова се реши да се пробва пак. И вероятно ще успее, пази Боже (но той в кошара не вкарва).

Александър Рогачев, който реагира афектирано (нещо напълно нормално, след като любим човек е пострадал), постъпи достойно, като заяви, че деянието му е с цел да "събуди заспалото гражданско общество". Дни след случая "перките" бяха подменени с колчета. Какво означава това, че действително е имало нужда от подобна постъпка, за да се действа. Со кротце не ставало, не и в Софийско.

На 21 август от Столична община не изпратиха представител, който да застане редом с мъжа на пострадалата жена в репортажа на Нова телевизия, но пък се похвалиха, че пускат електронни тротинетки. Не зная дали сте карали тротинетка, но няма да ви е лесно, ако решите да го правите в София. Опасявам се, че от кметството изобщо не са преценили какви са препятствията за придвижване с тротинетка в столицата, като неравностите по тротоарите, например. Освен ако не целят повишаване на донорските ситуации, защото докато се друсаш с тротинетка в София, като нищо може да ти изпадне някой бъбрек.

Съзнавате ли безграничния цинизъм на това да се наказват пострадали от многомесечния вандализъм на управлението на Столична община, която превърна София в една безкрайна разкопка за търсене на "видим резултат"?

Идват избори. Мислете с главата си. Ако остане здрава такава след преминаването по "Графа", а и тротинетки има вече. Може пък идеята е да се редуцира броят на здравите глави, за да може Фандъкова да се хвали сред себеподобни с видимите си резултати и да си ръкопляскат дружно.

Единственият видим резултат от действията и бездействията на кметицата ни е, че нервите на софиянци не издържат. Някои ги избива на "вандализъм", аз като по-романтична се чудя дали няма връзка между пролятата кръв на софиянци и ограничителите, наподобяващи перки на акули. Акула - акула, като не може да е русалка, никога неуспяла да спечели любовта на столичани.

Понеже всичко се понася по-лесно с чувство за хумор, а управленските решения на СО отдавна са виц, ето един и от нас:

"-Г-жо кмет, още един човек падна върху перките...

- Да пада."

Автор: Евгения Чаушева

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com