X
 
 

Мъжът, изкъртил "перките" на ул. "Граф Игнатиев": Исках да събудя това заспало гражданско общество

4213 1
photo of Мъжът, изкъртил "перките" на ул. "Граф Игнатиев": Исках да събудя това заспало гражданско общество
Снимка: БГНЕС
"Това беше моята гражданска позиция, с която аз исках да заявя, че някой нещо трябва да направи, за да събуди това заспало гражданско общество, на което не му пука. Исках да предотвратя някой друг да пострада." Това заяви Александър Рогачев, който отмести ограничителите по Графа, причинили наранявания на съпругата му.

Мъжът уточни, че освен разцепената брадичка жена му има охлузвания по ръцете и по краката. 

Плащало ли се е за работа по "Граф Игнатиев", когато официално се е почивало?

За незаконно строителство по ул. "Граф Игнатиев" сезираха прокуратура от неправителствената организация "Спаси София". НПО-то е устано...

По думите му половината хора от спрения трамвай са му ръкопляскали, а другата половина са започнали да го обиждат.

"Думата "вандализъм" идва от вандали, които са живели по нашите земи и вероятно е останало като ген в българите. Сигурно съм извършил нещо като вандализъм", пошегува се Рогачев в отговор на въпрос на Нова телевизия дали си дава сметка, че е извършил вандализъм (бел. ред. - всъщност вандалите са племена, близки до готите и не са живели на Балканския полуостров, а са най-известни в световната история с превземането на Рим в средата на V век, с което де факто слагат край на Западната римска империя).

Той разказа още, че видял жена си в кръв и я внесъл на ръце в магазина си, който се намира на същата улица. Тогава поискал кози крак от свой съсед, тъй като има дискова херния, за да вдигне сам легендарните ограничители.

Рогачев е призован на 4 септември в 1 РПУ, където вероятно ще му бъде повдигнато обвинение.

Математиката идва на помощ, за да върне "р"-то на "Гаф Игнатиев"

С помощта на специален математически модел ще бъде пресметнато какъв е шансът да се появят нови дефекти по столичната ул. "Граф Игнатие...

"В мен надделя това, че на хората им е писнало от това бездушие. Никой нищо не прави, само обещава. Ако знаех, че от Общината ще реагират така бързо, щях да го направя по-рано.", допълни още Рогачев.

Припомняме, че Експертният съвет към главния архитект взе решение да демонтира „перките”. Те ще бъдат сменени с т.нар. боларди. От Столична община не бяха изпратили свой представител за участие в интервюто, поради ранния час на излъчването.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Jazzko 1 Jazzko преди 1 месец Профил на трол?
    Дали можеше да дереалира трамвай и да пострадат пътници - можеше. Дали вече сумата ти хора се изпочупиха на тия перки - изпочупиха се. Тезата против нещо, което е МОЖЕЛО при положение, че нещо ВЕЧЕ се случва е малко абсурдна. Разбирам го човека, писнало му е от политически глупости и така е реагирал, че наааай-накрая тия перки ще ги махат. Лошото е че сега той ще плати цената за да можем ние оста виж още ›› налите да ходим вече безопасно. Ако с такава стръв критикувахме истинските виновни за проблема вместо някой, който с крайни действия успява да компенсира нашата общонародна летаргия нямаше да е лошо. Но, засега ще почакаме.