Нигерийски министър обяви победата над "Боко Харам"

5788
Нигерийски министър обяви победата над "Боко Харам"

Министърът на информацията на Нигерия Лаи Мохамед заяви, че групировката „Боко Харам“ е повсеместно победена, въпреки последните атентати, извършени от джихадистите в североизточната част на страната, предаде AFP.

„Боко Харам“ е повсеместно победена. Те знаят, че нямат изход. Те нямат възможността, да извършват терористични нападения, каквито извършваха в миналото. Успяхме да ги обезоръжим“, заяви Мохамед.

Петима полски моряци са взети за заложници край Нигерия

Петима полски моряци са взети за заложници, след като товарен кораб на полска компания е бил нападнат край бреговете на Нигерия, предад...

Най-малко 80 души бяха убити при нападения, извършени от екстремисти, в понеделник в североизточна Нигерия.

Две експлозии разтърсиха град Мадагали, на 150 километра от столицата на щата Борно - Майдугури. Две атентаторки-самоубийци се взривиха на пазар в непосредствена близост до оживена улица, убивайки най-малко 30 души.

В Майдугури бяха убити най-малко 30 души, а 90 бяха ранени при експлозия и пожар през нощта. Екстремистите пристигнали с три камиона и открили огън недалеч от казарма. Военнослужещите в нея се опитали да дадат отпор на атаката, като открили стрелба. При престрелката няколко атентатори-самоубийци са задействали взривни устройства.

По-късно, в джамия в града избухна бомба, при което загинаха 20 души, каза координаторът на Националната агенция за управление на извънредни ситуации Мохамед Канар. Предполага се, че бомбите са били разположени в джамията и били взривени когато вярващите се събрали за молитва.

Нигериец математик откри решение на задача за 1 млн. долара

Нигерийски математик е заявил, че е намерил решението на една от списъка от седем математически "Задачи на хилядолетието" (Millennium P...

„Прогърмяха силни експлозии, които засегнаха дори жителите на близките къщи“, каза местният служител по сигурността на Мохамед Иса. Нито една от групировките, действащи в региона, все още не е поела отговорност за инцидента.

Екстремистите от групировката „Боко Харам“ стоят зад повечето терористични нападения, извършвани редовно в отговор на военната кампания, насочена срещу нея, която се провежда в Нигер, Камерун и Чад.Терористите оперират в североизточната част на Нигерия.

Само за шест години жертви на „Боко Харам“ са станали около 20 хиляди души.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com