Мъск дава 6 млрд. долара за битката със световния глад, но при едно условие

7200
Мъск дава 6 млрд. долара за битката със световния глад, но при едно условие
Снимка: Getty Images

Личното състояние на Илон Мъск надхвърля 300 млрд. долара, като милиардерът е готов да започне да харчи средства за благотворителност.

Изпълнителният директор на Tesla и SpaceX, чието състояние нарасна с над 140 млрд. долара през тази година, заяви, че е готов да помисли върху думите на официално лице от ООН, което посочи, че еднократно дарение от 6 млрд. долара от един от най-богатите хора в света би било достатъчно за спирането на глада по света.

През миналата седмица, Дейвид Бийзли, директор на Световната програма по прехраната към ООН, каза пред CNN, че е време супербогатите да предоставят еднократни парични дарения за да „помогнат на 42 млн. души, които буквално ще умрат, ако не достигнем до тях”. Бийзли спомена конкретно имената на Мъск и основателя на Amazon Джеф Безос, които са двамата най-богати хора в света.

През уикенда, Мъск отговори на потребител в Twitter, който отбелязва, че 6 млрд. долара са едва 2% от нетното състояние на милиардера. Илон Мъск посочи, че ако Световната програма по прехраната към ООН може да опише „точно” как дарението ще реши проблема със световния глад, то той би „продал акциите на Tesla веднага и би го направил”, предава CNBC.

В последващи публикации в социалната мрежа, Мъск добави, че планът на ООн трябва да включва „счетоводство с отворен код, за да може обществеността да види точно как парите се харчат”.

Тайният милиардер в Tesla: Как един индивидуален инвеститор натрупа 7 млрд. долара

Възходът на Tesla произведе милиардер, за когото много хора дори не са и чували. Оказва се, че живеещият в Сингапур Лео Когуан е третия...

 

Няколко часа по-късно, Бийзли отговори на Мъск, предлагайки моментално да хване следващия самолет за да стигне до милиардера, добавяйки, че Мъск може „да ме изхвърли, ако не хареса това, което чуе”.

Директорът на Световната програма по прехраната към ООН посочва, че сумата от 6 млрд. долара няма да реши проблемите с глада по света, но „ще предотврати глобална политическа нестабилност, масова миграция и ще спаси 42 млн. души, намиращи се на ръба на това да умрат от глад”.

ООН към Мъск: Ето план как дарение от 6 млрд. ще помогне в битката със световния глад

Директорът на Световната програма по прехраната към ООН публикува план на стойност 6.6 млрд. долара, който показва как тази сума ще бъд...

В последващ отговор, Мъск помоли ООН да публикува данни за настоящите и предложените разходи на организацията в детайли. Кой ще бъде първият трилионер в света?

В отделна публикация в Twitter, Мъск сподели линк към доклад от 2015 година, твърдящ, че умиротворители на ООН са насилвали сексуално деца в Централноафриканска Република през 2014 година, добавяйки коментара „Какво се случи там?”.

Ако Мъск все пак продаде акции на Tesla на стойност 6 млрд. долара за целите на обещанието си, то това би било най-голямото благотворително дарение, което някога е правил. Tesla премина оценка от 1 трилион долара, правейки Мъск още по-богат

В миналото Мъск бе критикуван, че не дава пари за благотворителност, въпреки, че милиардерът предпочита да остава анонимен когато прави това.

По-рано през тази година, Мъск предложи да даде за благотворителност 150 млн. долара, включително награда от 100 млн. долара в конкурс посветен на въглеродната неутралност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МЕЖДУНАРОДНИ:

Малкият остров в наша съседка, любим на трафикантите на хора

Гърция е шампион по ръст на БВП в Европа

Икономиката на САЩ нарасна повече от очакваното в края на 2023 г.

САЩ отпускат 1,5 млрд. долара за повторно пускане на атомна централа

Санкциите удрят здраво: Русия вече разчита на Габон за резервни части за самолетите си

Путин опря до Лукашенко за бензин, Беларус предпочита Запада

Цената на петрола се определя от оценката на инвеститорите на данните за запасите в САЩ

Ефектът на санкциите: Масово руските микрочипове са дефектни

ЕК въвежда обща европейска диплома за образование

Ще повиши ли цената прекратяването на преноса на руски газ през Украйна?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com