Щатите следели Путин още от 90-те години

20458
Щатите следели Путин още от 90-те години
Снимка: Getty Images/Guliver

Разузнавателните служби на САЩ са следели Владимир Путин още от 90-те години или много преди той да стане президент, съобщава РИА Новости.

В публикация на британския в. Times се казва, че "Владимир Путин е бил обект на дълбок интерес от американското разузнаване още от времето, когато е заемал поста заместник-кмет на Санкт Петербург през 90-те години.

По-рано порталът Wikileaks разкри данни за мащаба на следене от американското разузнаване. Така Агенцията за национална сигурност (АНС) е подслушвала телефоните на трима последните германски канцлери – Хелмут Кол, Герхард Шрьодер и Ангела Меркел.

Немският вестник Bild съобщи, че спецслужбите на САЩ са следели за контактите на Шрьодер, като интересът към него е останал и след двата му канцлерски мандата заради работата му, свързана с руската енергетика. През 2006 г Шрьодер оглави комитета на акционерите на проекта "Северен поток".

По повод следенето на Шрьодер заради контактите му с Путин говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че това отдавна е известно на руските власти.

Путин: Банката на БРИКС ще финансира енергийни проекти от догодина

Новата банка за развитие на БРИКС ще заработи от догодина, тогава тя ще започне да финансира енергийни проекти. Това заяви руският през...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com