Висш американски военен: Войната в Украйна е загрявка за заплахата "Китай"

14183
Висш американски военен: Войната в Украйна е загрявка за заплахата "Китай"
Снимка: Getty images

Войната в Украйна не е най-големият конфликт, с който САЩ се сблъскват в момента – трябва да бъдат подготвени за глобален конфликт с участието на Китай.

Това обяви адмирал Чарлз А. Ричард, командир на Стратегическото командване на Въоръжените сили на САЩ (STRATCOM). По думите му по време на реч на годишния симпозиум на "Военноморската подводна лига 2022" кризата в Украйна е "само загрявката":

"Големият конфликт идва. И няма да мине много време, преди да се тестваме по начини, които не са били тествани от дълго време. Трябва да направим някаква бърза, фундаментална промяна в начина, по който подхождаме към защитата на американската нация", продължи той.

ОЩЕ: The Washington Post: САЩ се мъчат да накарат Зеленски да изглежда по-миролюбив

"Сегашната ситуация ярко осветява как изглежда ядрената принуда и как вие не се противопоставяте на това", допълни Ричард.

"Като оценявам нашето ниво на възпиране срещу Китай, корабът бавно потъва. Той потъва бавно, но потъва, тъй като фундаментално Китай се подготвя по-бързо от нас", каза още висшият американски военен.

Според теорията му при евентуален конфликт няма да има значение колко добър е оперативният план за действие на САЩ и колко добри са командирите им, а ще е важно да се погледне към военното развитие, за да може САЩ да видят как биха могли да увеличат господството си в международната военна сфера.

Въпреки опасенията на Ричард, китайският президент Си Дзинпин наскоро призова за по-добри отношения между САЩ и Китай. В първото си публично изявление до президента на САЩ Джо Байдън, откакто той разшири управлението си над Комунистическата партия, Си посочи, че двете страни трябва да се върнат към "стабилни и сигурни отношения":

"Светът днес не е нито спокоен, нито стабилен. Китай и САЩ са две големи държави. По-тясната комуникация и сътрудничество между нас ще помогнат за постигането на по-голяма стабилност и сигурност в света и ще насърчат световния мир и развитие", каза Си пред Националния комитет за отношенията между САЩ и Китай (NCUSCR).

ОЩЕ: Си Дзинпин предупреди Путин да не използва ядрени оръжия в Украйна

"Китай е готов да работи със САЩ, за да намери правилния начин да се разбираме помежду си в новата епоха на базата на взаимно уважение, мирно съвместно съществуване и печелившо сътрудничество. Това ще бъде от полза не само за нашите две страни, но и за целия свят", се казва още в писмото.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Ключова визита: Илон Мъск води преговори с лидер на Китай (ВИДЕО)

Харви Уайнстийн е приет в болница в Ню Йорк

Протест срещу Байдън за Газа, той се шегува с Тръмп (ВИДЕО)

Чили намалява работната седмица

Десетки загинаха при пожар в Бразилия

Мощно торнадо удари САЩ (ВИДЕО)

Байдън готов да се изправи на дебат срещу Доналд Тръмп

САЩ обявиха нов мащабен пакет военна помощ за Украйна, какво включва той?

САЩ заплашиха Си Дзинпин със санкции, ако продължи да подкрепя Русия

Мъск: Америка върви към изчезване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка