Билетите РАННО ПИЛЕ за международния симпозиум за дизайн МЕЛБА са в продажба до 16 октомври

1213
Билетите РАННО ПИЛЕ за международния симпозиум за дизайн МЕЛБА са в продажба до 16 октомври
Снимка: ПР

Броени дни остават до финала на продажбата на билетите РАННО ПИЛЕ за международния симпозиум за дизайн МЕЛБА. Той ще се състои на 4 ноември в зала 1 на Топлоцентрала от 11:00 до 17:00 и е част от единствения в България фестивал за дизайн МЕЛБА (02 - 12 ноември). След 16 октомври билетите за симпозиума на живо ще са на редовна цена от 90 лева до изчерпване на количеството, а за излъчването онлайн - 35 лв.

С шестте си поредни издания фестивалът МЕЛБА се утвърди като форум, който представя на местната сцена едни от емблематичните имена в съвременния дизайн чрез лекции, изложби, дискусии и класове. В центъра на събитието е лекционният симпозиум с международни звезди от различните сфери на дизайна. На събитието и тази година организаторите от Комплект ще ни срещнат на живо с шестима автори в областта на графичния дизайн, типографията, брандинга, архитектурата, продуктовия и социалния дизайн и устойчивото производство.

Специално за МЕЛБА в София пристигат Якуб Спурни и Михаел Долейш от знаковото чешко студио за графичен дизайн и брандинг Studio Najbrt. Te ще представят работата си за клиенти като Kunsthalle Prague, Чешката филхармония, Международния филмов фестивал в Карлови Вари, фотографа Йозеф Куделка, с която печелят и редица награди. Проектите на Studio Najbrt от 90-те години насам могат да се видят и по време на изложбата им в Галерия Чешки център.

Гонсало Ереро Деликадо е куратор, преподавател и архитект, ръководител на Световната среща на върха за екология и градове EcoCity 2023 в Лондон. С работата си той изследва пресечната точка между дизайн, изкуство, технологии и търси връзката с природата. Портфолиото му включва проекти за: Фондация Мис ван дер Рое, Музея Виктория и Албърт, Центъра Барбикан, Тейт Модърн, галериите Сърпънтайн и университета Голдсмитс.

Като лектор в симпозиума МЕЛБА ще посрещнем и Хорхе Пенадес, творчески директор и дизайнер, който търси нови приложения на познатите форми и материали и създава устойчиви продукти, обърнати към хората. Негови клиенти са Adidas, Berluti, а в момента ръководи дизайн отдела на Camper Studio, магистърската му теза Структурна кожа е изложена във Vitra Design Museum.

Приложението на 3D принтирането и роботите в повторната употреба на пластмасата заема значителна част от проучванията на ротердамското студио The New Raw. Архитектите Панос Сакас и Фотейни Сетаки приемат вдъхването на нов живот на материалите като мисия и предлагат дизайн решения в тон с концепцията за кръгова икономика. В рамките на симпозиума МЕЛБА ще вземе участие основателят и главен дизайнер Панос Сакас.

От Zetafonts ще се включат Дебора Манети и Франческо Кановаро. Студиото популяризира италианската типографска култура чрез образователни инициативи и създава множество шрифтове. Дебора е програмен директор на проекта за типографска култура TypeCampus и инициатор на Fight for Kindness, отворена покана за отбелязване на Световния ден на добротата с типографски послания за по-добър свят.

Оскар Торънс е ирландски графичен дизайнер и арт директор, който работи в тясно сътрудничество с международни клиенти от културния сектор и разработва вдъхновяващи, увлекателни и креативни проекти. Колаборациите с музиканти са сред знаковите за неговия почерк, а сред клиентите му са MTV, Universal Music, Sagmeister&Walsh.

Следете сайта на фестивала за дизайн МЕЛБА за актуална информация за симпозиума, изложбите и работилниците.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АРТ:

Френско-иранска художничка на комикси получи наградата "Принцесата на Астурия"

Българин с престижна победа на Световните награди за фотография на SONY

Показват уникални творби на Ставри Калинов

Зографът Диан Костов с изложба в една от най-големите църкви в света (ВИДЕО)

Автор от вселената на "Дюн" и художник на DC Comics идват на Aniventure Comic Con 2024

Ари Дикиер: Щастлив съм, че ще бъда на LUNAR 2024. Ще ви вдъхновя, за да потърсите себе си

Продадоха картина на Густав Климт за десетки млн. евро (ВИДЕО)

Галерия "Арт Маркони" представя изложба живопис на Ренета Павлова - "Няма синьо без жълто и без оранжево" (СНИМКИ)

Обявиха българския павилион на Венецианското биенале за най-голямото откритие

Бургаски котки се прославиха на фестивал в Тексас (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Арт