Изложба представя онлайн феномена "език на омраза"

1906
Изложба представя онлайн феномена "език на омраза"
Снимка: Фондация GLAS.

Изложба представя онлайн феномена „език на омраза“под формата на обекти за съзерцаване. В „Shit Storm: колекция от онлайн омраза“ участват Вероника Белчева (Belronika), Костадин Кокаланов, Елизавета Ангелова (Written by Ellie) и Стефан Чинов.

„Децата с увреждания нямат място в нормалните училища, не може да се саботира учебния процес и бъдещето на здрави деца, заради някакви майки с болни амбиции.”

НВИМ представя изложбата "София - столица на обединена България"

От 29 октомври (четвъртък) в Националният военноисторически музей ще може да бъде разгледана изложбата „София – столица на ...

Така звучат част от думите, с които са нападани онлайн много публични личности, журналисти и активисти за човешките права в България. Изложбата „Shit Storm: колекция от онлайн омраза“, организирана от фондация GLAS, за първи път ще представи пред публика и извън виртуалния свят подбрани реални закани и обиди, призиви към насилие и дори смъртни заплахи, отправени заради изявена гражданска позиция. Целта е не само да бъде обърнато внимание на феномена „език на омраза“, но и думите, представени чрез изкуството на различни автори, да бъдат изтощени от смисъла, дистанцирани до превръщането им в обекти на естетическо съзерцаване.

Чрез нежните си акварели илюстраторката Вероника Белчева (Belronika) пресъздава преживяването „език на омраза” в 2 минутна анимация и рисунки, в които вплита изписаните на ръка обиди от калиграфката Елизавета Ангелова. Това е първата колаборация между двете.

Един от най-изявените артисти в областта на шрифта у нас – Костадин Кокаланов, се включва в проекта като изписва на ръка върху завеси избрани обиди и закани, които са събирани в продължение на години от ЛГБТИ активисти, роми, евреи, феминистки, писатели, журналисти и др. Графичният дизайнер Стефан Чинов участва с работата „1000 думи”, в която са вплетени отново реално отправени заплахи онлайн, отпечатани върху платове.

Официалното дълго откриване на изложбата, с цел избягване на струпване на хора, ще се състои на 2 ноември, понеделник, от 18 до 21 ч. в галерия КО-ОП, на бул. Янко Сакъзов 17. „Shit Storm: колекция от онлайн омраза“ ще продължи до 11 ноември включително и ще може да бъде разгледана всеки ден от 12 до 19.30 ч.

Арт галерия Папийон представя Валентин Ангелов и Петко Арнаудов изложба живопис и скулптура

Арт Галерия Le Papillon представя творбите на двама автори, превърнали се в отличен тандем през годините след успешни съвместни изложби...

Изложбата се реализира от фондация GLAS в рамките на проекта „Rainbow Over Hate”. Проектът се финансира от програма „Права, Равенство и гражданство“ на Европейския съюз (2014-2020).

Вижте част от илюстрациите в ТАЗИ ГАЛЕРИЯ

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АРТ:

Изложба на съвременни български илюстратори на Панаира на детската книга в Болоня

Отиде си голяма българска художничка

На 85 години почина монументалният американски скулптор Ричард Сера

Прочутата фотографка Ани Лейбовиц става член на френската Академия за изящни изкуства

Фотографският проект "Нощни персонажи" ще бъде показан в Рим

Продадоха рядка картина на Ван Гог за огромна сума (ВИДЕО)

На 68 години почина създателят на легендарното аниме "Dragon Ball"

Aniventure Comic Con 2024 ще събере отново хиляди фенове през юли: Вижте първите обявени гости

"Артистични спомени": Юбилейна фотоизложба на Божидар Марков в Народния театър

Габриела фон Хабсбург показва скулптури и графики в галерия „Аросита“

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Арт