Детска площадка по безопасност на движението откриха в Асеновград

4616
Детска площадка по безопасност на движението откриха в Асеновград
Снимка: Наси Маркова

Площадка по безопасност на движението бе открита в Асеновград, предаде кореспондентът ни от града.

Повод за инициативата е кампанията "Предвижвай се разумно" в Седмицата на европейската мобилност. Тя стартира на 16.09.15 г. и ще продължи до 22.09.15 г.. Мотото й е „Избери. Промени. Комбинирай”. Това показва, че гражданите могат да изберат или комбинират при всяка възможност алтернативни начини на придвижване в града, освен автомобил. По този повод днес в градската алея (до старото лятно кино) в Асеновград бе организирана викторина на тема "Град без коли". В нея участваха над 60 деца на възраст между 5-ти и 6-ти клас. Те са ученици в СОУ "Свети Княз Борис I" в Асеновград. Децата участваха и в състезание по колоездене, проведено на специално открита за целта площадка по безопасност на движението.

Откриха паметник на загиналите във войните за национално обединение жители на асеновградския квартал „Долни Воден“

Открит бе паметник на 15-те загинали във войните за национално обединение жители на асеновградския квартал „Долни Воден“. Т...

Целта на инициативата е именно популяризирането на друг начин за предвижване, който да опазва чистотата на околната среда. Площадката по безопасност на движението е част от кампанията на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Асеновград, носеща името "СПРИ! Животът не е състезание! Намали!“.

Всички деца с огромно желание отговаряха на въпроси, докато междувременно течеше вело състезанието. Накрая малчуганите получиха като подарък книги с разкази от известни автори, както и тениски с мотото на кампанията срещу войната по пътищата на община Асеновград.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com