Ограничен достъп до стадиона в Асеновград предизвика бурни реакции

9337
Ограничен достъп до стадиона в Асеновград предизвика бурни реакции
Снимка: Actualno.com/Наси Маркова

Ограничен достъп до терена на стадион „Шипка“ в Асеновград предизвика бурни реакции в социалната мрежа от страна на граждани, предаде кореспондентът на Actualno.com.

Родители с малки деца изразиха недоволството си от факта, че не са допуснати до игрището. „Достъп имате само до трибуните. Това е стадион, който се ползва единствено от футболния клуб. На тревното покритие (дори и скапано) нямате въобще никаква работа!“, обяснява потребител. В отговор, оплакалата се от ситуацията майка посочи, че никъде не са поставени табели, оказващи забраната.

7000 лв. за ток и отопление и 5000 лв. за театър е похарчило читалището в Асеновград

Малко над 120 470 лева приходи е натрупало асеновградското Народно читалище „Родолюбие“ за 2017 г., предаде кореспондентът ...

Кореспондентът ни Наси Маркова се зае със задачата да разбере истината по казуса. Тя потърси отговор на въпроса дали реално е издадена забрана за ползване на тревното игрище на стадион „Шипка“ в Асеновград за лица, които не са част от ФК „Асеновец“.

„По правилник не е разрешено. Това ни е единственият терен, на който можем да провеждаме нормално спортно-тренировъчна дейност. Тук се състоят и официалните ни мачове. Ако ние допуснем масово граждани да влизат на тревната площ просто трябва да заличим футбола от картата на Асеновград.“, коментира президентът на ФК „Асеновец-2005“ Борислав Ангелов. Той посочи, че хора дори разхождат домашните си любимци на игрището на стадион „Шипка“. „Просто е необходимо да има самодисциплина от страна на гражданите. Все пак това е някакъв вид собственост - било то публична или общинска – те трябва да се съобразяват“, категоричен бе Ангелов.

Той подчерта, че за игри и занимания с децата хората могат да ползват малкия терен, който се намира в горната част на стадиона, въпреки че мястото е в доста лошо състояние. За хората, които тичат, спортуват и играят с децата си по пистата около тревния терен, няма ограничения. На тази настилка единствено не е разрешено да се карат велосипеди. Същото мнение изрази и главният експерт по спорт и младежки дейности към Община Асеновград Георги Златев. „Стадионът не е място за разходка, а за подготовка и за да се състоят футболни срещи“, уточни той. Златев заяви, че дори когато не се провежда тренировка, също не е редно да се ползва, защото „трябва да се пази“. „Има паркове за разходка. Това съоръжение трябва да се ползва само за тренировки и за футбол“,каза Георги Златев в отговор на недоволстващите.

Той посочи, че някога са били поставени табели, указващи забраната, но след време те са били откраднати. Стадионът е предоставен за безвъзмездно ползване от Община Асеновград на ФК „Асеновец-2005“, който получава около 5 000 лева годишно за поддръжката на обекта.

Гайди посрещнаха участниците в розовия поход до Асеновата крепост

Близо стотина асеновградчани изминаха близо 2-километровото трасе до НПК Асенова крепост, в подкрепа на страдащите от рак на гърдата. ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Община Асеновград изненада приятно първия, платил данъците си за 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com