Почти безплатно ще се возят в градския транспорт пенсионери от Асеновград

11181
Почти безплатно ще се возят в градския транспорт пенсионери от Асеновград

Община Асеновград ще поема 95% от стойността на едномесечната карта за вътрешноградски автобусни линии през 2016 г. за пенсионери. Това решение бе взето единодушно днес на последното за годината редовно заседание на Общинския съвет в града, предаде кореспондентът на Actualno.com.

Облекчението касае граждани, навършили 60 години и 10 месеца при жените и 63 години и 10 месеца при мъжете. След днешното решение на асеновградските съветници Общината ще заплаща на транспортните дружества, извършващи превози по вътрешноградските автобсусни линии, определен процент от стойността на картата за пенсионери. За настоящата година отделените за целта средства от Бюджета на Асеновград са в размер на 240 000 лева. От тях са изразходени около 211 000 лева до момента. Същата сума се предвижда за тази дейност и през следващата година.

Спортист №1 на Асеновград за 2015 г. е щангистът Васил Господинов

Щангистът Васил Господинов стана „Спортист №1 на Асеновград“ за 2015 г. Титлата му бе обявена пред представители на почти в...

95% от цената на едномесечната карта ще бъде поета от Общината за граждани, получаващи минимална пенсия за осигурителен стаж и възраст. Ако стойността на цените на билетите и картите на автобусния транспорт се запази същата и през 2016 г., най-бедните пенсионери от Асеновград ще плащат месечна карта за рейса около 1,70 лева. С 60% по-евтино в градските автобуси ще се возят възрастни асеновградчани, чийто доход е не по-висок от минималната работна заплата. Така, те ще доплащат за едномесечна карта малко над 14 лева.

„И за двете групи карти ограничение за броя на пътуванията през месеца няма“, съобщи в тази връзка Васил Пиронков – собственик на една от транспортните фирми, обслужващи вътрешноградски линии в Асеновград. За да получат намалението, при закупуване на картите пенсионерите трябва да попълнят декларация за доход и да предоставят пенсионно решение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com