Председателят на ФК "Асеновец": Общината е абдикирала от задълженията си към клуба

16014
Председателят на ФК "Асеновец": Общината е абдикирала от задълженията си към клуба
Снимка: Actualno.com/Теодора Димитрова

"Община Асеновград буквално е абдикирала от задълженията си към ФК "Асеновец". Тя просто превежда парите и до там. А средствата, които се отпускат, са крайно недостатъчни." Това заяви пред Actualno.com Борислав Ангелов - председател на клуба, като един от мотивите за подаването на оставката си. Освен това, той подчерта, че базата за тренировки и провеждане на срещи е много стара и условията, при които тренират футболистите от различните възрастови групи не са никак добри.

"От две години съм президент на доброволни начала и се опитвам да решавам проблемите, но очевидно нещата в клуба не вървят. Комплексни са причините за оставката ми. Една от тях е и слабото представяне на мъжкия отбор", каза Ангелов. В момента тимът на мъжете от ФК "Асеновец" се намира на последно място във "В" група и очакванията са, че по всяка вероятност той ще изпадне и ще отиде в по-долна дивизия.

ФК „Асеновец“ да стане общински, искат голяма част от футболистите в Асеновград

Футболен клуб „Асеновец“ да стане общински е желанието на голяма част от футболистите в Асеновград. Това стана ясно в днешн...

Въпреки това, президентът на клуба увери, че към момента "Асеновец" е без никакви финансови задължения или просрочени плащания. Борислав Ангелов си обяснява последната позиция на мъжкия отбор с невъзможността да се направи добра селекция на футболисти. Разчита се единствено на момчетата от местната школа, а те са все още юноши и нямат дългогодишен опит. По-добрите състезатели, които излизат от школата на "Асеновец" биват привличани от други отбори чрез по-добри финансови предложения, като хонорари и премии.

Освен това, на територията на стадион "Шипка" бе изградено и частно игрище по мини футбол. По думите на Ангелов, в резултат се е получил конфликт на интереси, което е довело до раздор между самите треньори на различните възрастови групи и по този начин в самия клуб обстановката се е напрегнала. "Така, общината сама на себе си създаде конкуренция, като едва ли не изгради игрище в игрището, а това е недопустимо", коментира председателят на ФК "Асеновец".

За 2018 г. преведените по сметката на клуба средства са в общ размер на 82 000 лева + 10 000 лева - за поддръжка на материална база. Други постъпления за клуба са и таксите на децата, които тренират в школата. С общо събраните пари се издържат пет гарнитури - една от мъжкия отбор и четири от детско-юношеската школа. С тях се закупуват екипи, плащат се пътуванията за провеждане на футболни срещи, съдийски такси, наемат се охрана и лекар за всеки мач, както и санитари. Изплащат се и хонорари на треньорите и на футболистите от мъжкия отбор.

"Както казах средствата са крайно недостатъчни. От две години се боря да бъде увеличен бюджетът, който се отпуска за футбол в Асеновград, но сдружението ни среща голяма опозиция от няколко общински съветници, които са антифутболно настроени. Обръщал съм се и към председателя на Общинския съвет в града, както и към кмета на общината доктор Емил Караиванов, но резултат до момента няма. Ние сме една от най-големите общини във "В" група, в която се състезава мъжкият ни отбор, а сме с най-малкия бюджет. За сравнение, Куклен и Първомай имат по-голям бюджет от нашия, а са по-малки от Асеновград", обясни Борислав Ангелов.

Караматев: Годишните средства не са достатъчни за издръжка на ФК "Асеновец"

Старши треньорът на ФК „Асеновец“ Борислав Караматев се обърна чрез медиите към ръководството на Община Асеновград. Той при...

И допълни, че парите за клуба могат да дойдат в клуба по две направления - от Българския футболен съюз и от Министерството на младежта и спорта. Той коментира и проблем, възникнал в детско-юношеската школа, след като единият от треньорите - Димитър Илиев е напуснал треньорския състав. Ангелов посочи, че Илиев е един от квалифицираните и отлично подготвени ръководители на децата и е бил изключително ценен кадър. Родители сигнализираха, че след напускането му, в един отбор са били слети тимовете на децата от набор 2002 г. и 2003 г. и по този начин младите футболисти са ощетени по време на мачовете, тъй като са много на брой и няма как всички да излязат на терена и да се изявят.

По думите на председателя на ФК "Асеновец", това се е наложило, тъй като самостоятелно броят на децата не е достатъчен за два отделни тима и ако останат с по-малък брой играчи "самият отбор отслабва". Димитър Илиев коментира и казуса с твърдението за конфликт на интереси заради изграденото ново игрище за мини футбол на територията на стадион "Шипка", чиято идея, проект и реализация са негови и на още трима души. "Аз бях просто треньор в отбора. Така че няма как да има конфликт на интереси. Теренът ни е гласуван от общината, а не от ръководството на отбора", категоричен е Илиев.

Извънредното събрание за избор на нов президент на ФК "Асеновец", който ще заеме мястото на Борислав Ангелов, ще се състои на 20.02.19 г. (сряда) от 16:30 ч. в сградата на Стария съвет в Асеновград, като то ще е отворено за достъп на граждани.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Обекти от Концепцията на община Асеновград – II част

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com