Работници на озеленителната фирма в Асеновград не различават цветя от плевели, косят наред

8701
Работници на озеленителната фирма в Асеновград не различават цветя от плевели, косят наред
Снимка: Actualno.com/Теодора Димитрова

Нарочно или от незнание работници от фирмата изпълнител по озеленяването в Асеновград косят цветя, засадени от граждани в общински градинки? На този въпрос се опитват да си отговорят хора, живеещи и работещи в централната градска част. За пореден път, граждани се оплакаха, че зелена площ, засадена с цветя и поддържана на доброволни начала от тях, е била унищожена.

Години наред хората се грижат за няколко останали градинки в междублоковото пространство между улиците "Речна" и "Никола Вапцаров". Засаждат цветя, закупени със собствени средства, поливат за своя сметка, дори боядисаха пейките и детските съоръжения. Една сутрин, когато работещите в търговските обекти наоколо пристигат на работа, виждат как работниците от озеленителната фирма окастрят цветята. "Когато дойдох вече беше твърде късно. Тези хора не различават ли цъфнали цветя от плевели? Или те ако не разбират, къде е служителят от общината, който трябва да ги наблюдава, контролира и да им казва къде да косят и къде не?", пита риторично пред екипа на Actualno.com Драга Делчева.

В Раковски дават награда за най-хубавата градинка

Стартира конкурс за "Най-хубава цветна градинка 2019" по инициатива на Общинската администрация в Раковски. Целта на идеята е да се сти...

Тя посочи, че в градинката са били засадени теменужки, невен, рози, маргаритки, карамфили и още куп други дарения от хора от съседните блокове. Имало е и няколко вида бръшлян и пълзящи подобни с жълто зелено листо растения. Драга и нейни колеги търговци от района обясниха, че това не се случва за първи път. Преди време "озеленителите" започнали да косят и съседната градинка, но почти навреме са били спрени от хората в района. В разговор в социалната мрежа се оказа, че от същата ситуация са потърпевши и други граждани в различни зони на Асеновград. "Три поредни години садя рози безуспешно. Тази е четвърта. Засега е оцеляла, ама не се знае...", посочва Габриела Стефанова. "По същия начин минаха и през квартал "Запад", пък обяснява Виолета Милева.

Екипът ни потърси за коментар по ситуацията служителите от "Екология" към община Асеновград. От там бяха категорични, че информация предоставят само по запитвания в писмен вид, входирани в деловодството на общинската администрация, за които срокът за отговор е 30-дневен. По-късно стана ясно, че от общината са се извинили за случилото се и дори вече са занесли цветя, за да коригират грешката на работниците от озеленителната фирма. Дали това ще се случи и за другите окастрени градинки в града, дали поголовното косене на цветни насаждения ще бъде прекратено и дали  на отговорника, който не е извършил контрол върху работниците къде и какво да се премахва, ще бъде наложено наказание, не става ясно засега.

Строителят пак загражда градинката в "Стрелбище", където иска да вдига небостъргач

Строителната компания НИКМИ отново започва да загражда част от зелената площ на ъгъла на булевардите "П.Ю.Тодоров" и "Иван Евстратиев...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com