Какво бъдеще очаква "Левски" - четете между редовете

4366
Какво бъдеще очаква "Левски" - четете между редовете
Снимка: Оф. сайт на Левски

Ръководството и феновете на "Левски" не спират да обсъждат как да действат, за да запазят клуба и той да не фалира във времето, когато нямат приходи от спонсорство.

Финансовите проблеми на "сините" започнаха с промените за Закона за хазарта, които засегнаха фирмата за лотарийни игри на Васил Божков. След това това на бизнесмена и фактическия собственик на мажоритарния пакет акции на "сините" - Георги Попов, бяха повдигнати няколко обвинения от прокуратурата. Двамата в момента са в Дубай, а българската страна предяви искане за екстрадицията им.

Васил Божков: България се управлява от хунта в момента

В момента съм в Дубай, добре съм. Това заяви в ефира на сутрешния блок на bTV бизнесменът Васил Божков. Той посочи, че от края на месец...

Спирането на мачовете у нас допълнително утежни финансовото състояние на клуба. Премиерът заяви, че ще подпомогне "Левски", ако "сините" постигнат смяна на собствеността.

Днес около клуба отново беше горещо. Още сутринта изказване в предаването "Тази сутрин" направи Васил Божков, като изрази готовност да предостави акциите на феновете или на инвеститор, който би се справил с издръжката на клуба.

"Отново искат да ми отнемат имуществото силово. Нали Левски е акционерно дружество? Аз съм готов да дам акциите на всеки един. Не да ги продам, а да ги дам. Само и само да бъде спасен. Компаниите, които издържаха Левски, бяха грубо унищожени от Бойко Борисов. Как ще спаси Борисов Левски? Ще му даде кредит? И после как ще го върне? Ще намери друг човек, който пак да арестува. За една година в Левски съм вложил 25 млн.", коментира милиардерът. Още от изказването му четете тук.

След изявлението на бизнесмена от Дубай, на стадион "Георги Аспарухов" се състоя среща между изпълнителния директор Павел Колев, Папазов и феновете.

Впоследствие изказване направи председателят на Националния клуб на привържениците на Левски - Степан Хиндлиян, като отговори на собственика на "сините" Васил Божков, който го нарече "подлога на Бойко Борисов". Хиндлиян отвърна, че разбира емоциите на Божков, който не е очаквал феновете на Левски да откажат да протестират за "търкането му на талончета".

Божков обявил намеренията си за "Левски", знакови фигури пред напускане

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев призна, че се е чул с собственика на клуба - Васил Божков, за да се увери какви намерения...

Пълното изказване на Хиндлиян четете в този материал.

От своя страна финансовият министър Владислав Горанов заяви, че не може да намери механизъм, по който държавата да може да финансира или кредитира професионален футболен клуб.

Вижте пълното изказване на Горанов

Отношение по темата взе и премиерът Бойко Борисов. Той обяви, че не е вземал ничий бизнес и че не се намесва във футбола.

Ето какво още каза Борисов

Кои са мутрите, всички знаем - едни им казват "мафия", други - "хунта"

Това заяви в ефира на сутрешния блок на bTV бизнесменът Васил Божков в ексклузивно интервю пред Антон Хекимян от Дубай.  Кога Бож...

Изказване имаше и от страна на баскетболния треньор и известен левскар - Константин Папазов. Той намекна, че срещата, провела се днес на "Герена" относно бъдещето на клуба, е дала положителни резултат. Още подробности за срещата вижте в SportLive.bg.

Бъдещето на "сините" остава неясно. Истината може да бъде прочетена между редовете, за да станат ясни възможностите да бъде спасен клубът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

Лудогорец иска да строши трансферния си рекорд с Якуб Пьотровски

Пирин Благоевград официално отиде в ръцете на двама бизнесмени

В ЦСКА подписали с българин за 3 години, пращат го да трупа опит другаде

Стамен Белчев умува дали да забие Хайнц на пейката срещу Левски

"Против съм, но...": Георги Иванов каза какво ще стане, ако пак има инциденти на Вечното дерби

100 години Етър: Български легенди сътвориха празник с 8-голово зрелище (ВИДЕО)

Собственикът на Локомотив Пловдив скочи на избягал от клуба

Легенда на Локомотив Пд: Лудогорец заслужено ще е шампион, Ботев ще е на финал за Купата

Стойчо Младенов каза кой ще спечели Вечното дерби между ЦСКА и Левски и пожела успех на Гонзо

Локомотив Пловдив освободи трансферна цел на ЦСКА

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com