X
 
 

Куп стадиони в България заплашени от затваряне заради нова наредба

1905 0
Куп стадиони в България заплашени от затваряне заради нова наредба
Снимка: Football Federation of Belarus
Нова наредба влиза в сила от началото на настоящата година. Тя е свързана с критериите, които българските клубове от Първа и Втора лига трябва да покрият, за да вземат лиценз пише „Меридиан мач“.

Първият критерий е свързан с капацитета на стадионите и местата за сядане. Според въпросната наредба отборите от елита на България трябва да разполагат с минимум 1500 места за сядане, докато тези за тимовете от Втора лига трябва да са поне 800.

Напредва работата по концесиите на стадионите на пловдивските Локомотив и Спартак

Напредва процедурата по отдаване на концесия на стадион "Локомотив". Това обяви пред журналисти кметът на Пловдив Иван Тотев. "Днес из...

Друг от критериите определя местата от стадионите, които трябва да са покрити. Според нововъведението поне 7% от местата трябва да са под козирка, като клубовете, чиито стадиони не отговарят на подобни изисквания, ще бъдат санкционирани. Интересно е, че изискванията на УЕФА препоръчват 1/3 от местата по трибуните да бъдат покрити.

Обръща се внимание и на броя тоалетни, които трябва да има по българските стадиони. Според наредбата минималният брой трябва да бъде както следва: 1 тоалетна и 1 писоар за 50 мъже; 1 тоалетна със седалка за 20 жени.

На какви изключения са готови от БФС, прочетете в SportLive.bg.

Actualno.com

Етикети:

Последно в Актуално