X
 
 

Административният съд в Благоевград: Кметът Румен Томов е нарушил закона

1470 0
Административният съд в Благоевград: Кметът Румен Томов е нарушил закона
Снимка: Личен архив
Административният съд в Благоевград е категоричен, че кметът Румен Томов е нарушил закона като не е заличил едноличната си фирма и не е уведомил ОИК и Общинския съвет в едномесечен срок след избирането си, съобщава "24 часа".

Сигналът до ОИК беше подаден от бившият кмет Атанас Камбитов, според който наследникът му не е заличил фирмата си в Търговския регистър до 4 декември 2019 г. и така е нарушил закона за местното самоуправление, затова трябва да бъдат прекратени пълномощията му. ОИК обаче отхвърли сигнала.

Румен Томов остава кмет на Благоевград, реши ОИК

Кметът на Благоевград Румен Томов остава на поста си. Това реши на извънредно заседание Общинската избирателна комисия в града. С 9 гл...

Решението на комисията бе обжалвано в съда от ГЕРБ и още три партии. Сега те получават утвърдителен отговор от Административния съд. Съдия Димитър Узунов е категоричен, че ОИК трябва да промени решението си и да прекрати мандата на кмета Томов.

Решението на Административния съд в Благоевград може да се обжалва пред ВАС.

Ако и там решението бъде потвърдено, членовете на ОИК ще трябва да се съобразят, да прегласуват и да отстранят кмета, а след това да се насрочат нови избор

Actualno.com

Етикети: