X
 
 

ГЕРБ вкарва в съда битката срещу кмета на Благоевград

2686 1
ГЕРБ вкарва в съда битката срещу кмета на Благоевград
Снимка: Actualno.com/Милена Славкова
Областният лидер на ГЕРБ в Пиринско евродепутатът Андрей Новаков внесе жалба в Административния съд в Благоевград за прекратяване пълномощията на кмета Румен Томов, съобщава в. "24 часа".

Припомняме, че бившият градоначалник Атанас Камбитов (който загуби на последните местни избори от Томов) сезира Общинската избирателна комисия, че новият кмет не е спазил законовия срок за заличаване на едноличната си фирма в Търговския регистър.

Възможно ли е новият кмет на Благоевград да бъде свален от поста си?

Кметът на Благоевград Румен Томов не е спазил законовия срок за заличаване на фирмата си и не е уведомил Общинския съвет за предприетит...

В края на миналата седмица ОИК разгледа казуса. Тогава обаче само четирима от членовете гласуваха "за" прекратяване на пълномощията на кмета, а останалите 9 бяха "против". По тази причина ГЕРБ обжалват решението на ОИК в съда.

По думите на Новаков от ГЕРБ са категорични, че законът е нарушен. "През последните 2 седмици виси един огромен проблем и точно защото искам да помогна на града и кмета, считам, че е най-редно Административният съд да се произнесе дали е нарушен някъде законът, или не", коментира той.

Евродепутатът увери, че ако съдът отсъди, че всичко е наред по казуса, ще си стиснат ръцете и ще продължат да работят. Другият вариант по думите му е провеждането на нови кметски избори.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
ЛЮБОВЕН хороскоп за 27 - 31 януари
ЛЮБОВЕН хороскоп за 27 - 31 януари

Овен Овните трябва да спрат да мечтаят за невъзможното, за принца на бял кон и за романтиката от филмите. Опитайте се да бъдете по-здраво стъпили...