X
 
 

"Назови ме с твоето име" излиза в превод на български език

6409 0
photo of "Назови ме с твоето име" излиза в превод на български език
Снимка: Black Flamingo Publishing
След страхотния успех на филма „Назови ме с твоето име“, номинациите и спечелените награди „Оскар“, книгата вече е издадена на български език. „Назови ме с твоето име“ е разказ за внезапната и силна любов, пламнала между един юноша и госта в лятната вила на родителите му над морските скали на италианската Ривиера. Неподготвени за последиците от привличането помежду им, в началото младежът и гостът се правят на безразлични. През следващите летни седмици обаче, в които и двамата не могат да намерят покой, безпощадните подмолни течения на натрапчиви мисли и страхове, на възхищение и желание, усилват страстта им, докато те плахо пристъпват по минираното пространство помежду им. Онова, което пониква от дълбините на техните души, e любовна история, продължила едва шест седмици, и преживяване, оставило отпечатък в тях за цял живот.

Рядко някой е успявал така проницателно да улови психологическите маневри, които съпътстват едно привличане, както е сторил това Андре Асиман без излишна сантименталност в своята откровена сърцераздирателна елегия за човешката страст. "Назови ме с твоето име" е проницателен разказ, болезнено чувствителен като оголен нерв, и е абсолютно невъзможно да го забравиш.

Black Flamingo Publishing, фондация „Сингъл Степ“ и VMware България ще предложат на публиката едно цялостно културно преживяване – представяне на книгата и безплатна прожекция на филма в „Дом на киното“, на 13 юни, четвъртък от 18:30.

Излезе сборник с драматургия на Оля Стоянова

У нас пиеси не се издават често, но затова път имаме издателство, което е специализирано в издаването на драматургия. Сега на книжния п...

Андре Асиман (Александрия, Египет, 1951) е роден в семейство на сефарадски евреи, което бяга в Рим през 1965 г., прогонено по неговите думи от антиеврейските настроения при управлението на президента Насър. През 1969 г. той се мести в Ню Йорк, където живее до момента. Изследовател е на Марсел Пруст, преподава сравнително литературознание в Сити Юнивърсити (Ню Йорк). Първият му роман „Назови ме с твоето име” излиза през 2007 г. и е екранизиран от режисьора Лука Гуаданино през 2017 г., като филмът печели „Оскар” за най-добър адаптиран сценарий (дело на Джеймс Айвъри).

Black Flamingo Publishing е сравнително ново българско издателство, основано през 2010 година. Основната идея, заради която е създадено, е желанието общности, които са не са в центъра на общественото внимание, да получат своя глас. Място, предоставящо възможност на отделните гласове да бъдат чути. Това може да са често млади и неутвърдени автори, хора с необикновена съдба или хора с авангардни и ексцентрични идеи, с други думи тези, които често обществото съзнателно или несъзнателно се опитва да маргинализира, към които се отнася пренебрежително с предразсъдъци, пуритански или тесногръдо.

Black Flamingo вярва, че гласовете, носещи различното, са гласовете на бъдещето, гласове, които ни карат да се замислим над човешката си природа и да потърсим нови пътища, да подадем ръка на тези, които имат нужда от разбиране и подкрепа.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 3 потребители
Последно в Актуално