Плагиатството на труд на Божидар Димитров - препечатка за лекции?

5162
Плагиатството на труд на Божидар Димитров - препечатка за лекции?
Снимка: БГНЕС

Издателството, отпечатало книгата "12 мита в българската история" на Божидар Димитров, но под авторството на футболиста Антонио Иванджиков, заяви, че не познава клиента си, а е комуникирало с него само по електронен път.

На пресконференция в БТА Димитър Клатуров от "Печатница НИМА" - Плевен е обяснил, че практиката им била да издават книги на млади автори безплатно. През април миналата година Иванджиков се свързал с издателството по имейл, в който изпратил книгата и се представил за неин автор, след което получил една безплатна бройка за себе си. Служителите не са се усъмнили в клиента си, информира bTV.

Скандал за бъдещето на Небет тепе и в национален ефир

По време на общественото обсъждане за бъдещето на Небет тепе на 27 март директорът на Националния исторически музей (НИМ) професор Божи...

Антонио Иванджиков е млад футболист, на 22 години от Плевен, който играе в отбора "Левски" на град Левски. "Чак сега разбирам, че е издадена тази книга. Аз отивам да си разпечатам за една лекция книгата в тази печатница. Нито съм получил някакви пари, нито съм подписал нещо да го издават, дори не знам дали имат право", обяснява Иванджиков.

"12 мита в българската история" с фалшивия автор е издадена в четири екземпляра – един за самия него и три, както е по закон, за Националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий", които първи сигнализираха за тази нередност.

Клатуров посочи, че днес се е срещнал с Божидар Димитров и е поднесъл извиненията на екипа си. До момента "Печатница НИМА" - Плевен е издала безплатно над 600 книги на повече от 280 автори. Те не се разпространяват в книжарниците, а само онлайн и се отпечатват само при поръчка. За "12 мита в българската история" с автор Антонио Иванджиков не е имало нито една поръчка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com