Бизнесът подкрепя правителството за актуализация на бюджета

6301
Бизнесът подкрепя правителството за актуализация на бюджета

Правителството бе подкрепено от представители на Асоциацията на индустриалния капитал и на Българската стопанска камара, за нуждата от актуализация на бюджета, съобщава БГНЕС.

По време на разглеждането на актуализацията на бюджета на съвместното заседание на парламентарните комисии по социална политика, икономическа политика и бюджет и финанси, председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев подкрепи правителството в намеренията му за разплащане навреме с бизнеса, намерения, пряко обвързани с актуализацията.

Обсъждат плюсовете и минусите на кабинета на контрапротеста

Продължава подписката в подкрепа на кабинета "Орешарски". Организаторите обаче вече не съобщават точния брой на подписите, които щели д...

"Държавата трябва да си възстанови статута на най-добър платец, не може държавата да иска гражданите и фирмите да изпълняват законите, ако тя не го прави", коментира Велев. Според АИКБ обаче има резерви при актуализация на бюджета в посока ограничаване на административните разходи и разходите за сектор "сигурност".

За първи път българската икономика се намира в дефлация и то за първото полугодие, коментира Димитър Бранков от БСК. "Налице са всички сериозни причини, обосноваващи необходимостта от актуализация на бюджета", заяви той. От стопанската камара обаче настояват за повече реформи в ключовите сектори.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com