Бойко кандиса, даде пари за заплати във ВМЗ-Сопот

13722

"Днес работниците във ВМЗ Сопот ще могат да си вземат всички заплати, включително и тази, която имат да взимат от понеделник", заяви премиерът Бойко Борисов, съобщи БГНЕС.

На извънредната среща в Министерски съвет премиерът и икономическият министър Делян Добрев запознаха синдикатите, че вече са преведени близо 4 милиона лева на ВМЗ Сопот, с които ще бъдат платени задълженията на дружеството към работещите в него. Това дава основание да започне незабавна процедура за преустановяване на стачните действия, но запазване на стачната готовност, коментира лидерът на КНСБ Пламен Димитров.

По-рано днес работничката от ВМЗ Сопот Даниела Генкова каза "Какъв подарък от 1 милион лева ни е направил премиерът Бойко Борисов за Нова година. Ние тези пари сме си ги изработили."  Тя каза това по повод казаното от Борисов тази сутрин пред бТВ.

Генкова е жената, които му занесе лук, а той както се видя в интервюто му продължава да й брои пръстените. "Колкото до това защо не съм занесла лука на Сергей Станишев, отговарям. Няма причина да го давам на него. И по неговото управление в завода е имало проблеми, но са разрешавани и ние сме получавали заплатите си", отговори на призива на Борисов жената.

"Тези 6 милиона, за които говори премиерът, че ни ги е дал - да попита за тях управляващите във ВМЗ Сопот. Аз съм обикновена работничка и искам да получа заплатата си за изработеното, както всички мои колеги.", добави още Даниела Генкова.

Томислав Дончев премиер

Колкото и да се тръшкат предизборно другите, горчивата истина за тях е, че Борисов отново ще спечели изборите. Нищо, че плещи каквото м...

Редактор: Е. Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com