Делото срещу банковия обирджия от Сливен може да почне отначало

5832
Делото срещу банковия обирджия от Сливен може да почне отначало

"Съжалявам за това, което направих. Ако можех, бих променил нещата и не бих действал така отново". С тези думи похитителят от Сливен Стефан Стефанов коментира заложническата драма отпреди почти две години, когато взе шестима банкови служители за заложници при неуспешен опит да ограби клон на "Инвестбанк" в града.

Днес Бургаският апелативен съд даде ход на делото срещу Стефанов, който на 23 март 2011 г. се опита да ограби банка в Сливен, простреля един от охранителите и държа като заложници служителки от банковия офис, предаде БНТ.

Стефан Стефанов беше осъден на 16 г. и 8 месеца от бургаските магистрати, но Върховният касационен съд върна делото за ново разглеждане с мотива, че са допуснати процесуални пропуски.

Прокурорът заяви, че посочените от Върховния касационен съд процесуални пропуски са допуснати от първата инстанция - Сливенския окръжен съд, и следва делото да бъде върнато за първоначално разглеждане там. Според адвокатите на страните обстоятелствата по случая са изяснени и връщането на делото в Сливен само ще доведе до излишно протакане и забавяне на влизането на присъдата в сила, предаде БГНЕС.

В едномесечен срок Бургаският апелативен съд ще се произнесе дали ще изпрати делото Стефанов отново на първа инстанция, или ще даде нов ход на процеса в Бургас.

На 23 март 2011 г. 27-годишният Стефан Петров Стефанов нахлу в клон на "Инвестбанк" в центъра на Сливен, простреля охранителя Станчо Станев и взе други шестима служители в банката за заложници. Той пусна поетапно заложниците, като последната задържана жена бе освободена 18 часа след началото на заложническата криза.

ВКС върна делото за банковия обир в Сливен

ВКС върна на втора инстанция делото срещу похитителя от Сливен, съобщиха от съда.Стефанов обжалва пред ВКС присъдата от 16 години и 8 м...

Редактор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com