Две българки са били убити в Германия

9053
Две българки са били убити в Германия

Мъж от турски произход застреля две българки сестри в гр. Нойкьолн - едната, на 33 г., умира на място, а другата, на 38 г., е починала по-късно в болницата, пише в. "Берлинер цайтунг".

Убиецът е 45-годишният Мехмед Й., бивш приятел на една от двете жени, с когото тя се разделила преди година и половина. През последните месеци турчинът искал да се съберат отново и дори е заплашвал бившата си приятелка с убийство, ако не се съгласи. Заради това му е повдигнато обвинение за принуда, като делото трябвало да започне на 6 февруари.

Преди десетина дни двете българки отворили в града закусвалня, която потръгнала добре. Според "Берлинер цайтунг" убиецът може да е бил допълнително ядосан от успеха на бившата си приятелка след раздялата им. Случаен клиент е станал свидетел на случващото се в магазинчето преди изстрелите и е успял да спре преминаваща патрулна кола на улицата, добавя БГНЕС.

Органите на реда не са успели да пристигнат навреме, за да предотвратят убийството, но са арестували Мехмед на местопрестъплението.

Редактор: Е. Гигова

Д-р Пл. Ванев: Напрежението е голямо и хората изтрещяват

"В последно време психичното напрежение в страната е изключително високо и хората изтрещяват." Това заяви пред Информационна агенция КР...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com