Градският транспорт на Нова година - как ще се движи

15311
Градският транспорт на Нова година - как ще се движи

Ясно е какво ще е разписанието на градския транспорт в новогодишната нощ в четирите най-големи града в България - София, Пловдив, Варна и Бургас.

В София и Пловдив няма да има безплатно пътуване, но специално в столицата на интервали от половин час до 50 минути ще има превоз по основните линии на всички видове надземен транспорт и на метрото. Това важи за цялата нощ.

Пунктовете за билети и карти за градския транспорт ще работят през празничните дни, „Синя зона” ще работи на 28 и 29 декември

Пунктовете за продажби на „Център за градска мобилност” ЕАД ще работят и в предстоящите празнични дни, съобщиха от Столична...

Паркингът на площад "Княз Александър І" е затворен от днес до сутринта на 2-ри януари. Там вече започна строежът на сцената за големия новогодишен концерт "Сцена под звездите", който традиционно БНТ и Столичната община организират в новогодишната нощ.

От 8 часа на 31-ви декември до 16 часа на 1-ви януари затворен за автомобили ще бъде бул. "Цар Освободител" от ул. "Раковски" до президентството.

В Пловдив автобусите на градския транспорт ще пътуват до 2 часа след полунощ. От 8 часа сутринта на 1 януари градският транспорт в града отново ще тръгне.

Варненци и бургазлии са най-облагодетелствани - те ще пътуват безплатно в нощта между 31 декември и 1 януари, предаде "Нова телевизия". Промоцията ще започне час преди полунощ и ще продължи до три сутринта. От 29 декември в Бургас ще важи и специална карта "Празник" - офертата е на общинския превозвач за цялата градска мрежа. Цената е 5 лева за четири дни - 29, 30, 31 декември и 1 януари.

Редактор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com