Изгоряха 20 т сено на герберски кмет

4802
Изгоряха 20 т сено на герберски кмет

20 тона сено на кмет от ГЕРБ изгоряха тази нощ. Това е втори палеж в рамките на 20 дни в село край Благоевград.

В 2.40 тази нощ е пламнал пожар в сеновала в село Падеш на Александър Петкашев, кметския наместник от ГЕРБ на селата Габрово и Дебочица.

Пет часа вече продължава гасенето от два екипа огнеборци на пожара зад сградата на читалището в село Падеш. До този момент върху горящото сено за изсипани 8 цистерни с вода, която пожарникарите черпят от кран в стопанския двор на селото. Покривната конструкция не е изгоряла, защото е желязна. Към 7.30 часа тази сутрин започнаха да падат металните стени на сеновала откъм съседната къща. Огнеборците успяха да спрат пожара в сеновала да не обхване съседните две къщи.

Това е втори палеж в селскостопанска постройка на бизнесмена Александър Петкашев, напомня БГНЕС.

На 4 ноември т.г. изгоря свинарникът му в стопанския двор. Тогава огънят унищожи 7 тона слама и люцерна, както и 120 квадратни метра покривна конструкция. Тогава Петкашев заяви, че пожарът е умишлен. Този път бизнесменът, който се занимава с отглеждане на крави, не пожела да коментира поредния палеж. Полицаите разпитаха подалите сигнала съседи и потърпевшия. По-късно днес предстои втори оглед от специалисти за установяване причините за пожара. На първия етаж в читалището Петкашев има магазин, записите от монтираните охранителни камери се преглеждат от полицията.

На изборите през есента на миналата година Петкашев като кандидат на ГЕРБ изгуби с 5 гласа битката за кметския стол на село Падеш. Кметът на Благоевград от ГЕРБ Атанас Камбитов, чийто родители са от Падеш, след изборите го назначи за кметски наместник на съседните села Габрово и Дебочица.

Подкрепата за БСП расте

Подкрепата за БСП през ноември се е увеличила с 0,2% през настоящия месец. По този начин социалистите съкращават разликата с управлява...

Редактор: Евгения Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com