Митко Пайнера: Ще върна парите, ако мога да угодя на някого

22526
Митко Пайнера: Ще върна парите, ако мога да угодя на някого

След като стана ясно, че близо два милиона лева европари ще получи "Пайнер Медиa" ООД, собственик на телевизия „Планета", тъй като дружеството бе одобрено като бенефициент по Оперативна програма "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика", новината разбуни духовете и предизвика редица критични коментари.

Пред бТВ собственикът на „Планета" инж. Митко Димитров заяви, че все още не е взел европейските милиони. "Има си етап в тази работа, нищо така не е лесно както изглежда отстрани и всички тези коментари, които се правят за усвоени вече пари и дадени пари и така нататък, няма нищо общо с етапността в програмата за усвояването на европейските фондове", каза той.

Собственикът на Пайнер отрече да изхарчи парите за силикон за фолк дивите. Парите са предназначени за високотехнологично развитие на „Планета", каза той. Това са камери, обективи с висока резолюция, сървъри, видеопултове, осветление. Дотук ние сме направили огромна инвестиция със собствени сили, собствени средства, но кандидатствахме по този проект за конкурентоспособност и спечелихме. Бяхме шести в реда и нямахме шансове, но се отказаха някои други фирми, които са участвали поради това, че не могат да си финансират програмата и дойде и нашият ред, просто извадихме късмет.

Митко Димитров заяви, че е готов да върне евромилионите, ако с това може да угоди на някого, "за да му бъде по-добре и на цяла България да й е по-добре - готов съм да се откажа от този проект и от тези пари, но техниката и усъвършенстването на качеството на „Планета" го правим с една-единствена цел - да направим така, че да сме по-интересни в ЕС. С инвестицията, която ние правим, привличаме още нови работни места и то високо специализирани хора и то изключително млади хора, заяви той. Той обеща да вземе над 30 души на работа.

"Пари винаги трябват. Немалко пари инвестираме в качество на нашата техника, на телевизиите ни и изобщо, в дейността, която правим, но защо да не ги спечелваме тези пари, като имаме тази възможност", добави той в отговор на нападките, че печели достатъчно добре и държи 80% от музикалния пазар в България.

На въпрос, че вече има призиви от театрали, режисьори, че чалгата получава финансиране, Митко Димитров отговори: “Ние не им пречим да си покажат театралните умения или каквото правят. Ние разчитаме единствено на пазара, на никакви протекции. Правим пазарен продукт и не се срамуваме от това. Този продукт се харесва от милиони хора в България. Ние не взимаме от техните пари. Нека и те кандидатстват и да спечелят”.

Пайнера е категоричен, че отношението към него и бизнеса му е тенденциозно. “Ние сме едва ли не дискриминирани в собствената си страна. Аз не съм чудовище, аз съм женен човек. И оцелявам на пазара с точност и коректност. Музиката, която правим, се слуша от всички. Нека останалите не се правят на парвенюта – “О, не слушам тази музика!”. Че никой не ви задължава да я слушате, бе хора!”, разпалено заяви бизнесменът.

Той допълни, че коментари, че получава милионите си като член на ГЕРБ, са абсолютно неоснователни: “Това ме задължава повече. Да сме по-точни, защото ще сме наблюдавани. Заявявам най-отговорно – никакви протекции не съм използвал за каквото и да било, най-вече за бизнеса си”.

Искат затварянето на чалготеките в Студентския град

Ръководството на Българския олимпийски комитет /БОК/ трябва незабавно да се обяви срещу скандалната и абсурдна практика националната сп...

“Аз самият съм радетел на естествения чар и подписвайки договор с всеки изпълнител, искам той да има своя естествен чар, гласови възможности. Но впоследствие става едно преекспониране на нещата, всеки решава да провокира публиката си с някакви пластични намеси. Аз не съм против пластичната хирургия, но тя трябва да бъде поднесена с мярка, естествено. Аз самият се чувствам неудобно при неестествено изглеждащи изпълнителки. Но се замислете – защо пазарът не ги отхвърли, а много от хората им се радват”, каза бизнесменът.

Попитан каква музика слуша в колата си, Пайнера отговори: “В колата си слушам музиката от преди 30-40 години, старите евъргирйни, старата рокмузика, всичко хубаво, което е било преди годините”.

Снимка: архив, БГНЕС. Графит, на който е изписано: Чалгата ограбва властта.

Редактор: Е. Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com