МС разглежда Програма за закрила на детето 2013

12348
МС разглежда Програма за закрила на детето 2013

В енергийния план формулираната национална индикативна цел за енергийни спестявания на горива и енергии е в размер на 9% от осреднената стойност на крайното енергийно потребление за периода 2001-2005 година Тя възлиза годишно на 7291 GWh и следва да бъде постигната до деветата година от прилагането на директивата, а именно през периода 2008-2016 година. 

В дневния си ред министрите ще приемат и внесения от министъра на финансите проект на решение за приемане на консолидиран годишен доклад за вътрешния контрол в публичния сектор на България за периода 1 януари – 31 декември 2012 година Като втора точка от дневния ред е записано проект на решение за приемане на доклад за изпълнението на Националната програма за закрила на детето за 2012 година и на Националната програма за закрила на детето за 2013 година Акцент в нея е поставен на дейностите, свързани с намаляването на детската бедност и създаване на условия за социално включване на децата, подобряване на тяхното здраве и осигуряването на равен достъп до качествена предучилищна подготовка и училищно образование. Предвидени са и конкретни дейности, насочени към превенция на насилието срещу деца, осигуряването на подкрепа на непридружени деца-бежанци, превенция, на употребата на наркотични вещества, реализиране на програми по превенция и контрол на ХИВ/СПИН и др. 

Райков: Харесаха ми предложенията за провеждането на изборите на БСП и НДСВ

"Във връзка с изборите получихме предложения от БСП и НДСВ, смятам предложенията за уместни и разумни. Личната ми нагласа е да отгов...

Министрите ще се занимаят и с решение за предложение до президента Росен Плевнелиев, който да издаде указ за назначаването на военнослужещ за временно изпълняващ задълженията на вакантна длъжност, изискваща висше офицерско звание. Така кабинетът ще предложи полк. Михаил Попов за временно изпълняващ длъжността командир на 68-а бригада "Специални сили" за срок не по-дълъг от една година, считано от 1 юли 2013 година. 

Правителството ще реши дали да даде съгласието си да бъдат открити изборни бюра в сградата на посолството на Иран в София и във Фестивалния и конгресен център във Варна за изборите за президент на Иран на 14 юни. Решението на кабинета ще даде възможност на пребиваващите на територията на България ирански граждани да участват в изборите. 

Кабинетът ще одобри и присъединяване на България към Договора за търговия с оръжие, приет от Общото събрание на ООН на 2 април 2013 година. Договорът е сред приоритетите на страната ни и на Европейския съюз. С него се въвеждат норми по отношение на трансфера на конвенционално оръжие и се изисква налагането на контрол над целия износ на конвенционално оръжие и боеприпаси, за да се гарантира, че те няма да се използват за терористични действия, нарушаване на правата на човека и международното хуманитарно право. Страната ни участва активно в процеса за изработването на документа от неговото начало през 2006 година. 

Вицепремиерът и министър на правосъдието е вносител на проект за решение за изменение на решение 682 на МС от 2009 година за създаване на Междуведомствен кооординационен екип за изпълнение на показателите за напредък, определени с решението на ЕК от 13 декември 2006 година по прилагането на Механизма за сътрудничество и оценка, както и на препоръките, определени в редовните доклади на ЕК относно напредъка на България по механизма за сътрудничество и оценка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com