X
 
 

НОИ спира да плаща за рехабилитация за 2018 година

1905 0
НОИ спира да плаща за рехабилитация за 2018 година
Снимка: БГНЕС
Още преди края на месеца, Националният осигурителен институт (НОИ) ще спре издаването на удостоверения за Програмата за профилактика и рехабилитация за тази година. Причината - вече няма пари.

От НОИ уточняват, че удостоверения за програмата ще се издават до 24 октомври включително. Последната дата, на която лицата могат да постъпват в изпълнителите на дейността, е 25 октомври.

НЗОК: Пациентите, които се нуждаят от рехабилитация, могат да се лекуват по 3 клинични пътеки

Пациентите, които се нуждаят от рехабилитация, могат да се лекуват по три клинични пътеки, съобщиха от пресцентъра на НЗОК. Поради мно...

Тази година програмата стартира на 23 март и за нейното финансиране са предвидени 20 103 061 лв. До момента са издадени 44 653 удостоверения, като се очаква до приключване на програмата още 2 258 лица да ползват парична помощ за профилактика и рехабилитация.

Програмата за едно лице е с продължителност 10 дни, като цената на нощувките и частична помощ за храна в размер на 7.00 лева за всеки ден от престоя се поема от средствата на държавното обществено осигуряване. Всяко лице, за сметка на бюджета на Държавното обществено осигуряване (ДОО) има право да ползва до четири основни диагностични и терапевтични процедури дневно. Условията кой може да влиза в програмата ВИЖТЕ ТУК!

 

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители