Оръжие и боеприпаси са иззети от дома на подсъдим по "Килърите"

7654
Оръжие и боеприпаси са иззети от дома на подсъдим по "Килърите"

Огнестрелно оръжие и боеприпаси иззеха служители на ОДМВР-София от дома на подсъдим по мегадело "Килърите", съобщиха от МВР.

На 15 декември криминалисти от областната дирекция и районно управление "Полиция"- Самоков под ръководството на Софийска окръжна прокуратура са извършили претърсване на четири адреса в самоковското село Мала църква, в имоти, собственост на Г.С./61г./, баща на един от подсъдимите от групата за мокри поръчки "Килърите", обвинен за укриване на оръжия и боеприпаси, както и за помагачество в организирането на убийство, предаде БГНЕС.

Мними социални работници измамиха възрастна жена

Мними социални работници измамиха възрастна жена в бургаско село, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас. Около 15.00 часа вчер...

В един от имотите, обитаван от Хижаря и семейството му, служителите на реда намерили малокалибрена пушка със заглушител и оптичен мерник, както и общо 250 малокалибрени патрона /6.5 мм/.

Това е вторият случай, при който в дома на Г.С. са намерени големи количества незаконни боеприпаси. През 2010 година при претърсване на същия адрес криминалистите намерили и иззели 218 патрона от различен калибър, а също и 400 грама тротил, един огнепроводен шнур и капсул детонатор. За притежаването на боеприпасите и взривните вещества през 2011г. 61-годишният мъж е осъден условно на 1г. и 4м. с 3 години изпитателен срок.

Само преди пет дни – на 10 декември, за управление на МПС с 1.66 промила алкохол Г.С. е осъден на "пробация", изразяваща се в 1 година безвъзмезден труд в полза на обществото и 8 месеца принудителна регистрация и явяване пред пробационен служител.

Справка в регистрите сочи, че криминалното досие на бащата на подсъдимия стартира още през далечната 1968 г., когато е регистриран за кражба на магнетофон от училище. През 2007г. за възпрепятстване на съдебните власти е бил глобен с 500 лева, защото не допуснал съдия- изпълнител в дома си.

Продавачка в лавка на затвора снабдявала затворници с GSM-и и алкохол

Продавачката в лавката на врачанския затвор е задържана, защото внасяла срещу заплащане на лишените от свобода забранени вещи и предмет...

Намереното при вчерашното претърсване огнестрелно оръжие и боеприпаси са иззети от полицията. Назначени са експертизи. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 339 от НК.

След доклад на материалите пред Софийска окръжна прокуратура на Г.С. е взета мярка "задържане под стража" за 72 часа.

Редактор: Д. Симова

 

Русия ще дебне за корумпирани полицаи

Русия започва работа по създаване на списък с полицаи, които са податливи на корупционни практики. Списъкът е замислен като електронна...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com